WeAreDevelopers: Najveća svjetska konferencija za developere ponovno se održava u Berlinu 2020.

Najveća svjetska konferencija za developere koju je pokrenuo bečki startup WeAreDevelopers, nakon višegodišnjeg održavanja u Beču, 2019. godine se preselila u Berlin. U lipnju ove godine, više od 10.000 developera se okupilo u kongresnom centru CityCube

Bug.hr subota, 21. rujna 2019. u 06:30

Posjetitelji kongresa WeAreDevelopers prošlih godina mogli su slušati predavanja tehnoloških eksperata iz cijelog svijeta. Neki od govornika u prethodnim iteracijama kongresa su bili Steve Wozniak (suosnivač Applea), Garry Kasparov (šahovski velemajstor), Rasmus Lerdorf (izumitelj PHP jezika), te Joel Spolsky (Stackowerflow CEO).

Organizatore najavljuju kako će se i naredni World Congress održati u Berlinu, 28. i 29. svibnja 2020.!

Pod sloganom “Create. Apply. Disrupt.” WeAreDevelopers World Congress će i naredne godine okupiti preko 10.000 developera i ponuditi 250 različitih predavanja i panel diskusija raspoređenih na 10 pozornica. Preko 80 individualnih radionica i desetine interaktivnih formata pružaju dodatnu priliku za inspiraciju, edukaciju i razmjenu ideja sa istomišljenicima, IT ekspertima i vodećim tehnološkim kompanijama.

“Berlin je žarišna točka u Europi kada su u pitanju startupi, digitalizacija društva i inovacija. Stoga je logičan korak organizirati ponovno izdanje WeAreDevelopers World Congressa ovdje u Berlinu. Ponosni smo što smo sa WeAreDevelopers stvorili ne samo najveću zajednicu developera u Europi, već i što aktivno promoviramo razmjenu znanja, umrežavanje i inspiraciju unutar zajednice”, u zajedničkoj izjavi navode WeAreDevelopers osnivači Benjamin Ruschin, Thomas Pamminger i Sead Ahmetović.

Među glavnim temama događaja izdvajamo najčešće korištene programske jezike poput Java, Javascript, Python, C#, PHP, kao i okvire na kojima su temeljeni jezici kao što su Angular, React, Spring, .NET, te srodni alati u životnom ciklusu softvera: Jenkins, Docker, Kubernetes i druga rješenja bazirana na cloudu.

Uz klasična područja razvoja kao što su Frontend, Backend, DevOps, testiranje i sigurnost, posvetiće se pažnja ka aktualnim trendovima u industriji kao što su autonomna vožnja, mobilnost, AI, robotika, Cloud, IoT, Blockchain, FinTech i cyber-sigurnost.

U Expo dijelu kongresa posjetioci se mogu upoznati s vodećim svjetskim tehnološkim kompanijama iz gotovo svakog klustera IT industrije i steći praktična iskustva s njihovim rješenjima.

Kotizacije za WeAreDevelopers World Congress moguće je kupiti po najpovoljnijim (Early Bird) cijenama putem linka events.wearedevelopers.com