Abkoncore T250 - kućište prepuno stakla i RGB osvjetljenja

Abkoncore je predstavio novo računalno kućište – T250 koje će se prije svega svidjeti ljubiteljima staklenih površina i RGB osvjetljenja

Stjepan Bilić nedjelja, 12. travnja 2020. u 12:30

Abkoncore je predstavio novo računalo kućište – T250. Riječ je o cjenovno ne odveć skupom kućištu koje je proizvedeno kombinacijom čelika, plastike i temperiranog stakla. Glavni dodatak kojim će proizvođač nastojati privući kupce su četiri šarena ARGB ventilatora.

Većina kućišta načinjena je od čelika, što je jedan od glavnih razloga zbog čega mu je početna težina 5,2 kilograma. Staklenih površina su dvije – prednji panel te lijeva bočna stranica. Radi dizajna, ali i funkcionalnosti proizvođač je na prednjem panelu napravio vertikalne otvore kako bi se nesmetano mogao uvlačiti hladni zrak unutar kućišta pomoću tri 120-mm ventilatora.

Uz kućište se tvornički isporučuju četiri 120-mm ARGB Iris ventilatora od čega su tri postavljena s prednje, a jedan sa stražnje strane kućišta. Proizvođač je osigurao i mogućnost ugradnje do dva veća, 140-mm, ventilatora s prednje strane kućišta. Korisnici koji žele poboljšati protok zraka kroz kućište te poboljšati izbacivanje toplog zraka imaju i mogućnost naknadne ugradnje dva 120-mm ventilatora na gornjem panelu.

Za korisnike koji svoje komponente radije hlade vodom nego zrakom, Abkoncore je omogućio ugradnju vodenih hlađenja s radijatorima veličine od 120 – 360 milimetara. Jedino treba paziti kod smještanja radijatora da na stražnju stranu se može ugraditi radijator veličine 120 mm, dok za prednju i gornju stranu kućišta nema ograničenja. Također kod odabira komponenti treba voditi i računa kako hladnjak procesora ne smije biti viši od 160 milimetara, grafička kartica duža od 315 milimetara te kako je preporučena dužina napajanja između 195 i 205 milimetara.

Kućište prima matične ploče formata ATX, Micro ATX i Mini ITX. Kućište ima i sedam otvora za ugradnju dodatnih PCI kartica te mjesta za ugradnju do dva 3,5“ i tri 2,5“ uređaja (HDD i SSD). Svi konektori i tipke smještene su na gornji panel – 1x USB 3.0 (Type-A), 2x USB 2.0 (Type-A), 2x 3,5-mm audio porta (slušalice i mikrofon) te tipke za uključivanje i resetiranje računala.

Dimenzije kućišta su 440 x 335 x 200 milimetara, a masa već spomenutih 5,2 kilograma. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena kućišta je 47,95 USD.