Počela je crowdfunding kampanja za luksuzno ArtekLux kućište

Prije par dana i službeno je otpočela crowdfunding kampanja za ArtekLux kućište koje slovi za prvo luksuzno Mini-ITX kućište

Stjepan Bilić subota, 12. siječnja 2019. u 22:23

Nedavno smo vas izvijestili kako startup ArtekLux iz susjedne nam Bosne i Hercegovine priprema crowdfunding kampanju za izradu kako kažu prvog luksuznog PC kućišta. Ime kućišta je isto kao i ime startupa – ArtekLux.

Tvorci ovog kućišta na svojim internetskim stranicama, ali i na stranicama kampanje navode kako su se prilikom osmišljavanja kućišta vodili smjernicama Steva Jobsa -  „Design, Power, Mini“. Rezultat takvog razmišljanja smo vam predstavili u ranijem tekstu kojeg možete pročitati ovdje.

Na stranicama kampanje, ArtekLux je otkrio i par novih detalja vezano uz kućište. Primjerice, gornji panel koji je izveden iz jednog komada za postolje se pričvršćuje s čepovima koji osim za zaključavanje panela ujedno služe i za izdizanje kućišta od podloge.

I dok većina kućišta ima četiri strane AretkLux kućište ima samo dvije. Prednja i lijeva bočna strana su uklonjene kao bi se olakšao pristup prilikom ugradnje komponenti ili tijekom njihovog održavanja (čišćenje od prašine, zamjena komponenti i dr.). Kako smo ranije naveli unutar kućišta može se ugraditi do četiri 2,5-inčna SSD-a ili mehanička diska, a za kućište se pričvršćuju pomoću jednostavnog fiksacijskog mehanizma.

Prema predstavljenom planu kampanja će se odvijati u tri dijela – prvi je pokretanjem kampanje već počeo, za ožujak je najavljen glavni dio kampanje, a finalni tijekom kojeg će se vršiti isporuke kućišta za lipanj 2019. godine.

Cilj kampanje je prikupiti 4.000 USD. U trenutku pisanja teksta je prikupljeno 4% od potrebnog iznosa – 176 USD. Do kraja kampanje je ostalo još 26 dana. Inače, kampanja je fleksibilnog tipa, odnosno prikupljena sredstva će biti isplaćena neovisno o tome bude li do kraja kampanje prikupljen cjelokupni ili viši iznos.

AtrekLux je ponudio šest različitih perkova – za 5 USD podupiratelji će dobiti posebnu zahvalu, a za 10 USD njihove će se ime naći i na internetskim stranicama startupa. Svima koji uplate berem 50 USD ime će biti ugravirano na kućište, a za 10 USD više (60 USD) nude 50% popusta na kupovinu kućišta.

Tržišna cijena kućišta bit će 300 USD, a uplatom 120 USD uplatitelj dobiva popust u visini od 60%. Ako se kojim slučajem nađe netko tko je voljan uplatiti iznos od 2.000 USD ArtekLux mu nudi suvlasništvo i besplatno kućište. Posljednji perk je ograničen na do dvije osobe.