Crucial predstavio nove Ballistix i Ballistix MAX memorije za gamere

Micron je predstavio novu računalnu memoriju iz serija Crucial Ballistix i Crucial Ballistix MAX koju će se moći nabaviti u non-RGB i RGB izvedbama

Stjepan Bilić nedjelja, 19. siječnja 2020. u 06:00

Micron vlasnik brenda Crucial predstavio je nove serije računalnih memorija - Crucial Ballistix i Crucial Ballistix MAX. Navedena memorija namijenjena je gamerima i stiže kao zamjena za postojeće serije – Ballistix Sport, Tactical i Elite.

Kako se može vidjeti iz priložene fotografije kupci će moći birati između memorijskih modula sa i bez RGB osvjetljenja. Memorijski moduli iz serije Crucial Ballistix radit će na 2.400 i 3.600 Mhz te će se moći nabaviti u kapacitetima od 4 GB do 32 GB.

PCB memorije je crne boje, a hladnjaci crne, bijele ili crvene. RGB izvedba ima osam zona sa 16 RGB LED-ica čiju boju korisnik može proizvoljno prilagođavati pomoću softvera. Crucial Ballistix memorija bit će dostupna za stolna računala i laptope, potonja iz razumljivih razloga (ne vidi se) nema RGB.

Crucial ballistix MAX seriju činit će memorijski moduli brzine 4.000 i 4.400 MHz. Kupcima će na raspolaganju biti memorijski moduli od 8 i 16 GB. I ovu će memoriju biti moguće nabaviti u izvedbi sa i bez RGB osvjetljenja. Ova memorija ima termalne senzore putem kojih se može u realnom vremenu pratiti temperatura memorije.

Cijena memorije za sada nije poznata, no postat će uskoro. Na Crucialovim stranicama nalazi se brojač koji otkriva kako će nova memorija na tržište stići kroz 17 dana, dakle početkom veljače 2020. godine.