Samsung iduće godine započinje proizvodnju DDR5 memorije s EUV procesom

Samsung je isporučio prvih milijun primjeraka D1x DDR4 modula baziranih na EUV tehnologiji, a tijekom 2021. godine započinju s proizvodnjom DDR5 modula baziranih na D1a EUV tehnologiji

Matija Pavlić četvrtak, 26. ožujka 2020. u 11:50

Samsung se pohvalio kako je isporučio prvih milijun primjeraka 10-nanometarskih D1x DDR4 memorijskih modula baziranih na EUV (Extreme Ultraviolet) tehnologiji.

Upravo je EUV tehnologija omogućila južnokorejskoj tvrtki vidljivo reduciranje vremena utrošenog za proces razvoja te poboljšanje performansi što se tiče implementiranih rješenja.

Što se tiče planova za budućnost, Samsung planira EUV proces uključiti u masovnu proizvodnju DRAM modula tijekom 2020. godine te se sprema otvoriti još jedno postrojenje na postojećoj lokaciji u gradu Pyeongtaeku na zapadu Južne Koreje kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za DRAM modulima baziranima na EUV tehnologiji.

Tijekom 2021. godine bi trebala započeti volume proizvodnja DDR5/LPDDR5 modula koji se temelje na D1a EUV tehnologiji čime bi se udvostručila produktivnost po waferu u odnosu na D1x tehnologiju.