Microsoft i Qualcomm rade ARM računalo za developere

'Shvaćamo važnost pouzdanog računala za developere koji će testirati svoje aplikacije, zbog toga surađujemo s Qualcommom za Snapdragon Developer Kit', rekao je Hari Pulapaka, voditelj grupe Windowsa

Matej Markovinović srijeda, 26. svibnja 2021. u 10:05

Microsoft se udružio s tvrtkom Qualcomm kako bi napravili minijaturno Windows ARM računaloza razvoj aplikacija na računalima pogonjenim Snapdragonom, prenosi The Verge.

Naime, developeri su za potpuno testiranje ARM64 aplikacija na Windows operativnom sustavu, trebali kupovati uređaje poput laptopa Surface Pro X, pa će im rezultat Microsoftovog i Qualcommovog udruženja zasigurno olakšati posao. Osim toga, navodi se i da će cijena računala biti pristupačna.

Surface Pro X screenshot. Izvor: YouTube/MatthewMoniz
Surface Pro X screenshot. Izvor: YouTube/MatthewMoniz

„S desktop konfiguracijom manjih dimenzija, ovaj kit pruža developerima više fleksibilnosti nego pojedina prijenosna računala i to po nižoj cijeni“, tvrdi Miguel Nunes, viši direktor upravljanja proizvodima u Qualcommu.

Više će se informacija o ovome računalu znati nakon Microsoftove Build konferencije, a Qualcomm je nedavno najavio i drugu generaciju Snapdragon 7c ARM procesora dizajniranih za entry-level Windows i Chromebook računala.