Astra AM6 - pristupačni RGB miš za gamere

Tvrtka Abkoncore predstavila je novi miš za gamere – Astra AM6 kojeg odlikuje optički senzor razlučivosti 3.200 DPI, ergonomski dizajn s većim broje tipki te prihvatljiva cijena od dvadesetak eura

Stjepan Bilić nedjelja, 26. siječnja 2020. u 03:01

Tvrtka Abkoncore predstavila je svoj najnoviji gamerski miš iz serije Astra. Radi se o modelu Astra AM6 kojeg odlikuje jednostavan, ali ergonomski dizajn te vrlo prihvatljiva cijena od svega dvadesetak eura.

Astra AM6 ima ukupno sedam tipki, od čega se dvije nalaze s lijeve strane. Druge dvije su standardne lijeva i desna tipka, a ostale tri tipke za podešavanje razlučivosti senzora, LED osvjetljenja te klikabilni kotačić za skrolanje. Prema navodima proizvođača tipke imaju životni vijek od 10 milijuna klikova.

Senzor kod ovog modela je optički i ima četiri moguće razlučivosti – 800, 1.600, 2.400 i 3.200 DPI. Brzina osvježavanja mu je 125 Hz, a ubrzanje 8G. S donje strane nalaze se nožice od teflona. Inače, ovdje je riječ o žičnom mišu koji se na računalo spaja preko USB konektora.

Budući da ima ergonomski dizajnirano kućište jednako je pogodan i za ljevake i dešnjake. Napomenimo i kako je zbog ciljane publike miš Astra AM6 dobio i RGB osvjetljenje no to ste već i sami shvatili prema fotografijama i po navođenju LED tipke.

Dimenzije miša su 127 x 70 x 35 milimetara, a masa 250 grama. Preporučena cijena ovisno o tržištu kreće od 19,95 eura, odnosno 24,95 USD.