SteelSeries predstavio Rival 5, svestrani igraći miš

Rival 5 je sa svojom težinom od 85 grama izrazito lagan miš, a ima i Super Mesh kabel koji, prema SteelSeriesu, omogućava lakše kretanje po podlozi

Matej Markovinović srijeda, 12. svibnja 2021. u 02:15

Poznati je danski proizvođač igraće periferije, SteelSeries, predstavio Rival 5, miš koji je, kako navode iz tvrtke, prikladan za sve žanrove video igara, od pucačina u prvom licu, pa do MOBA ili RPG naslova.

Ergonomski je dizajn Rivala 5, osim za ugodno igranje, zaslužan i za jednostavan pristup bočnim tipkama. Naime, ovaj miš ima sveukupno devet tipka, od kojih su pet bočnih namijenjenih za „brzu akciju“, a sve se mogu podešavati po želji korisnika.

Osim toga, Rival 5 zahvaljujući PrismSync Lighting značajki, omogućava korisniku odabir osvjetljenja od 16,8 milijuna boja, koje može reagirati na pojedine događaje unutar igara, ali i sinkronizirati se s drugim SteelSeries proizvodima. Baš kao što je i slučaj s tipkama, osvjetljenje se miša podešava unutar SteelSeries GG programa.

Rival 5 ima TrueMove Air optički senzor s 18.000 DPI-ja, 400 IPS-a i 40G, a uklanja i neželjene pokrete. Miš također ima i Golden Micro IP54 tipke koje će, prema SteelSeriesu, izdržati 80 milijuna klikova, a otporne su na prašinu i vodu te sprječavaju duple klikove.

Cijena za SteelSeries Rival 5 iznosi 69,99 eura, a više informacija možete vidjeti na tvrtkinoj stranici.