Fortnite za iOS u prvih mjesec dana zaradio više od 25 milijuna USD

Fortnite je na iOS stigao sredinom ožujka, a do sada je već zaradio više od 25 milijuna USD što uopće nije loše budući da je sama igra besplatna

Stjepan Bilić ponedjeljak, 23. travnja 2018. u 06:30

Fortnite je na iOS platformu stigao 15. ožujka 2018. godine. Tada je bio dostupan samo užem krugu korisnika koji su imali pozivnicu, a tek početkom travnja, točnije od 2. travnja mogli su ga preuzeti svi zainteresirani korisnici iOS-a.

Sada nekih mjesec dana od dostupnosti počeli su stizati izvještaji o zaradi. Naime, Sensor Tower navodi kako je igra do sada zaradila više od 25 milijuna američkih dolara. Navedeni iznos nije uopće loš kada se uzme u obzir da je sama igra besplatna te da je navedena zarada ostvarena kroz prodaju dodataka unutar igre. Isti izvor navodi kako je Fortnite za iOS samo tijekom prva dva tjedna dostupnosti zaradio oko 9,5 milijuna američkih dolara.

Zaradom je prestigao i Tinder za gotovo milijun dolara, a bolji je jedino bio Netflix koji je u istom razdoblju zaradio 12,6 milijuna američkih dolara. Zarada bi zasigurno bila i veća da je Fortnite dostupan i na Android platformi što nije. No, prema navodima proizvođača, tvrtke Epic Games igra će u nekom budućem vremenom stići i na Android platformu. Sensor Tower predviđa kako bi Fortnite na Android mogao stići tijekom ovog ljeta.

Ukoliko se predviđanja pokažu točnima, i ako prihvaćenost bude iole slična onoj od strane iOS-a korisnika Fortnite bi do kraja 2018. godine na obje platforme mogao zaraditi i do 500 milijuna američkih dolara.