Google One aplikacija već dostupna u Play Store trgovini

U Google Play trgovini, isključivo za američke korisnike, već se pojavila službena aplikacija za nedavno najavljenu buduću Googleovu pretplatničku uslugu za pohranu podataka u oblaku, Google One

Matija Pavlić subota, 26. svibnja 2018. u 07:00

Google je sredinom mjeseca predstavio unaprijeđenu uslugu Google One kao dio servisa za pohranu podataka u oblaku Google Drive.

Nova Google One posebno je namijenjena kućnim korisnicima kojima će biti ponuđeni paketi s cijenama koje su pristupačnije nego dosad. Osim pojedinačnih postojat će i obiteljske pretplate na Google One.

Iako datum kada će Google omogućiti uporabu ovog servisa još uvijek nije poznat (postoji mogućnost da će usluga biti aktivirana tek za nekoliko mjeseci), na Google Play trgovini  se već pojavila i službena aplikacija (samo američkim korisnicima) za ovu uslugu.

Putem nje će korisnici između ostalog moći kontrolirati spomenutu obiteljsku pretplatu, količinu slobodnog prostora za Googleove usluge kao što su Google Drive, Gmail i Google Photos te dobiti pristup korisničkoj podršci.