Spanovci razvili aplikacije za udrugu Hrabri telefon

Tim Spanovih stručnjaka kroz projekt korporativnog volontiranja razvio je aplikacije koje će zaposlenicima i volonterima udruge Hrabri telefon smanjiti vrijeme koje troše na operativne poslove kako bi što veći dio radnog dana mogli posvetiti djeci i mladima

Bug.hr ponedjeljak, 12. prosinca 2022. u 18:53
Hana Hrpka, profesorica psihologije i predsjednica udruge Hrabri telefon
Hana Hrpka, profesorica psihologije i predsjednica udruge Hrabri telefon

Cilj razvoja aplikacija bio je automatizirati dio operativnih poslova Hrabrog telefona. Konkretno, jedna od aplikacija pomoću AI tehnologije iščitava podatke s financijskih računa i te podatke odmah pohranjuje u aplikaciju za administraciju. Druga aplikacija pomaže u administraciji donacija i troškova te kroz analitiku prikazuje koliko je još donacija raspoloživo, a koliko ih se još može iskoristiti. Dodatno, aktivacijom Microsoft licenci zaposlenici sada imaju mogućnost korištenja široke lepeze M365 alata pomoću kojih će dodatno optimizirati svoj svakodnevni rad.

„Jedan od problema u našem radu bila je organizacija praćenja i kontrole svih troškova na pojedinim projektima, programima i u udruzi općenito. Span je dugogodišnji donator Hrabrog telefona i kad smo im se ove godine ponovno javili i zamolili ih za pomoć odmah su razumjeli u čemu je problem i brzo nam ponudili rješenje. Ovakav tip suradnje drukčiji je od svih do sada. Osjećamo da imamo Spanovu podršku i razumijevanje te da naša pitanja nisu smetnja.“, istaknula je Hana Hrpka, profesorica psihologije i predsjednica udruge Hrabri telefon.

U Spanu su trenutno u fazi pregovora i s drugim neprofitnim udrugama kojima bi pomno skrojene aplikacije dizajnirane baš za njihove potrebe optimizirale poslovanje. „Kroz zajedničke suradnje s neprofitnim organizacijama cilj nam je pružati podršku civilnom društvu u njegovom radu i izgradnji otpornosti na različite izazove. Spanovci kroz korporativno volontiranje, dijeljenjem svojih znanja i stručnosti mogu napraviti pozitivne promjene i bolje upoznati vrijednosti različitih neprofitnih organizacija.“, kaže Anita Bastašić, Specijalistica za društveno odgovorno poslovanje u Spanu.