Steam radi na novoj mobilnoj aplikaciji

'2015. je zvala i želi natrag svoju aplikaciju', našalili su se iz Valvea, znajući da je njihova dosadašnja Steam aplikacija dobrano zastarjela

Matej Markovinović četvrtak, 25. kolovoza 2022. u 13:43

Nije tajna da mobilna aplikacija Steama izgleda zastarjelo te da je neintuitivna, no dobra je vijest da će uskoro dobiti potpuno novi vizualni identitet.

Naime, Valve je objavio na svom službenom blogu da beta testeri već sad mogu isprobati novu mobilnu aplikaciju Steama, koja donosi novi softverski okvir te značajno vizualno osvježenje.

„I dalje ćete moći pregledavati trgovinu, dobivati Steam Guard kodove i potvrđivati zamjene, ali aplikacija sada dolazi s prijavom pomoću QR koda, pametnijim obavijestima, poboljšanom bibliotekom i podrškom za više profila“, navode iz Valvea.

Nova Steam aplikacija. 📷 Screenshot: bug.hr
Nova Steam aplikacija. Screenshot: bug.hr

Odmah pri prvom ulazu u osvježenu aplikaciju, korisnici će primijetiti novi i moderniji dizajn. Na dnu ekrana smjestila se navigacijska traka pomoću koje se može otići na trgovinu, feed, Steam Guard, notifikacije te dodatne postavke.

Najkorisnija značajka svakako je mogućnost prijave na QR kodom, što uveliko olakšava cjelokupni sigurnosni proces. Trenutno nije poznato kada će nova Steam aplikacija postati dostupna za sve korisnike, no za testiranje beta verzije na Androidu i iOS-u, moguće se prijaviti putem sljedeće poveznice.