Android Q stiže i na Xiaomijev Mi A1 Android One smartphone

Internetska stranica AndroidCentral objavila je listu Android One uređaja koji bi trebali dobiti službenu nadogradnju na Android Q, među njima se nalazi i Xiaomijev prvi Android One uređaj, Mi A1

Matija Pavlić utorak, 16. travnja 2019. u 00:40

Iako prvotno nije bilo u planu, kineska tvrtka Xiaomi ipak bi trebala predstaviti službenu nadogradnju na budući Android Q operativni sustav za svoj prvi pametni telefon temeljen na Android One platformi, Xiaomi Mi A1 (na nekim tržištima poznat i kao Mi 5X).

Spomenuti telefon na tržištu se pojavio na jesen 2017. godine s 5,5-inčni Full HD zaslonom, Snapdragon 625 čipom te operativnim sustavom Android 7.1.2 Nougat (Android One platforma).

U međuvremenu dobio je dvije službene nadogradnje, prvo na Android Oreo, a potom i na Android Pie. Upravo je nadogradnja na Android Pie trebala biti posljednja nadogradnja za ovaj telefon, posebice zbog činjenice da su putem Android One platforme garantirane dvije veće nadogradnje samog Android sustava te tri godine sigurne podrške.

Međutim, internetska stranica AndroidCentral objavila je listu Android One uređaja koji bi trebali dobiti službenu nadogradnju na Android Q, a među njima se nalazi i Xiaomi Mi A1.