Flagship vivo X90 Pro dostupan u Hrvatskoj po preporučenoj cijeni od 1.199 eura

Najnoviji uređaj vivo X90 Pro, nastao u suradnji sa ZEISS-om, ima senzor kamere od jednog inča, novi čip za obradu slike, kao i nadogradnje performansi i dizajna

Bug.hr subota, 22. travnja 2023. u 08:12

Novi flagship mobitel poznatoga proizvođača vivo, X90 Pro, dostupan je u prodaji u Hrvatskoj od 21. travnja. Najnoviji pametni telefon X serije donosi vivo x ZEISS sustav za fotografiranje sa senzorom kamere od jednog inča, tj. najvećim fotografskim senzorom trenutačno dostupnim na mobilnim uređajima, pa ga stoga vivo i ističe kao uređaj za ljubitelje fotografiranja.

Flagship vivo X90 Pro donosi, osim ZEISS 1-inčne kamere od 50 megapiksela, i IMX989 1-inčni senzor glavne kamere, kao i namjensku 50-milimetarsku portretnu leću. Isto tako, entuzijasti u svijetu fotografije moći će uživati i u snimanju panorama sa širokokutnom kamerom od 12 megapiksela.

X90 Pro ističe se i tehnologijom optičke stabilizacije slike. ZEISS T premaz završni je detalj koji je dodan sustavu s tri kamere, a drastično smanjuje refleksiju, što zauzvrat pomaže u nastajanju fotografija s minimalno rasipanim svjetlom, kažu iz viva. Za naknadnu obradu slike koristi se novi V2 čip, uz posebne algoritme i umjetnu inteligenciju.

Noćno snimanje

Jedna od najjačih značajki uređaja vivo X90 Pro je noćno snimanje i fotografiranje, pa uz velike otvore blende omogućava snimanje 4K HDR noćnog video sadržaja, s realističnom reprodukcijom boja. AI Night View ističe sitne detalje u gotovo potpuno tamnim okruženjima, čineći telefon upotrebljivim i za astrofotografiju. Osim toga, ugrađene ZEISS portretne leće omogućuju kreativnu portretnu fotografiju. Još jedna značajka ovog modela je i ZEISS Miniature Effect, koji rekreira tilt-shift minijaturizacije, dajući potpuno novu dimenziju takvim fotografijama.

Model vivo X90 Pro izgrađen je na mobilnoj platformi MediaTek Dimensity 9200, pa s ugrađenim V2 čipom daje visoke performanse, uključujući i igranje igara na AMOLED ekranu s brzinom osvježavanja od 120 Hz. Ovaj pametni telefon ima bateriju od 4.870 mAh koja, sa 120W Dual-Cell FlashCharge, omogućava i brzo punjenje. Baterija, naime, može dostići 50% kapaciteta za samo osam minuta i deset sekundi, dok uravnoteženi način punjenja osigurava 100% kapaciteta za 29 minuta. X90 Pro je opremljen zakrivljenim zaslonom od 6,78 inča, Ultra Vision ekranom za zaštitu očiju filtriranjem štetnog plavog svijetla, kao i značajno smanjeno treperenje, zbog čega je dobio SGS certifikat.

 U prodaji u Hrvatskoj od 21. travnja

Najnoviji flagship dolazi s tri godine garancije (dvije tvorničke i jedna godina produžene garancije) i tri mjeseca garancije na lom ekrana. Garancija vrijedi uz račun ili ugovor kao dokaz o kupovini, bez potrebe za dodatnom registracijom. vivo X90 Pro bit će dostupan u Hrvatskoj s memorijom od 12 GB i prostorom za pohranu od 256 GB, u boji Legend Black, upotpunjenoj stražnjim poklopcem od održive veganske kože.

U prodaji ga se može naći od 21. travnja 2023. kod službenih vivo partnera. Preporučena maloprodajna cijena je 1.199 eura.