Galaxy Note20 izgledno s većom baterijom

Izgledno da je će Samsung novu seriju pametnih telefona Galaxy Note20 opremiti s baterijama većeg kapaciteta, minimalni kapacitet koji se spominje je 4.000 mAh

Stjepan Bilić nedjelja, 19. travnja 2020. u 16:56

Samsung svake godine, uz mnoštvo jeftinijih telefona(iz serija Galaxy A, Galaxy J…) predstavi i dvije flagship serije – Galaxy S i Galaxy Note. Prva je predviđena za korisnike koji osim najnovijeg hardvera žele i nešto kompaktnije telefone, a druga za ljubitelje novih tehnologija i što većih zaslona.

Prva serija ovogodišnjih flagshipa, Galaxy S20 je stigla krajem veljače dok se druga, Galaxy Note20, još uvijek razvija. No to nije spriječilo razne leakere da po dobrom starom običaju objave nešto novosti vezano uz seriju Galaxy Note20 i prije nego što je sam proizvođač spreman te iste novosti podijeliti s javnosti i posljedično tomu s konkurencijom.

Tako smo početkom ovoga mjeseca doznali kakve se performanse mogu očekivati od modela Galaxy Note20 5G. Pritom smo doznali kako će se navedeni uređaj temeljiti na Snapdragon 865+ čipsetu, koji će biti nešto napredniji u odnosu na Snapdragon 865 čipset na kojem se temelje telefoni iz serije Galaxy S20. ovo naprednije shvatite kao – bit će brži, jer drugih znatnijih promjena u arhitekturi čipa ne bi trebalo biti.

Ljubitelji Galaxy Note serije ovoga bi puta trebali imati dodatnog razloga za veselje. Osim što će dobiti najbrži Qualcommov čip, vrlo je izgledno da će dobiti i bateriju većeg kapaciteta. Izvor (Galaxy Club) navodi kako će najslabija baterija unutar serije Galaxy Note20 imati kapacitet od 4.000 mAh (model EB-BN980ABY). U usporedbi sa serijom Galaxy Note10 to je 500 mAh kapaciteta više koji će uz dobru optimizaciju softvera i hardvera osigurati dodatno vrijeme autonomije kojeg, složite ćete se, nikada nije dosta.

Osim navedenog postoji mogućnost kako će Samsung dodatni model Galaxy Note20+ opremiti i većom baterijom od barem 4.500 mAh ili možda čak s 5.000 mAh. Naime, Plus model imat će nešto veće dimenzije od standardnog pa nije nelogično očekivati da će dio dodatnog prostora biti ispunjen baterijom. Isti recept Samsung je već primijenio s Galaxy S20 serijom, ugradivši baterije od 4.000 mAh (Galaxy S20), 4.500 mAh (Galaxy S20+) i 5.000 mAh (Galaxy S20 Ultra).

Što se termina predstavljanja nove Galaxy Note20 serije tiče Samsung za sada nema namjeru odustati od mjeseca kolovoza. Jedini odmak od ustaljenog načina predstavljanja bi mogao biti što će umjesto live događaja s mnoštvom publike isti biti live, ali preko Interneta. Razlog tomu je dobro poznat – situacija sa COVID-19.