Honor 20 na Geekbenchu

Honor bi idućeg tjedna trebao predstaviti novi mobitel – Honor 20 čije su se specifikacije i rezultati benchmark testova po običaju pojavile ranije

Stjepan Bilić četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18:30

Honor će idućeg tjedna predstaviti novi mobitel – Honor 20. Službeni događaj najavljen je za 21. svibnja 2019. godine. No, kako to obično biva, specifikacije pa i više od toga postali su poznati ranije.

Internetska stranica WinFuture.de otkrila je sve glavne specifikacije – veličinu i tip zaslona, vrstu SoC-a, količinu radne i podatkovne memorije, kvalitetu kamera, kapacitet baterije i druge zanimljive podatke o uređaju. Kao bonus, Geekbench je otkrio i kako je Honor 20 prošao na njihovim testovima, odnosno kakve performanse mogu očekivati budući korisnici naspram mobitela kojeg trenutno koriste.

Honor će idućeg tjedna predstaviti Honor 20 u dvije inačice – standardnoj i Pro. Standardni model imat će 6,26“ IPS LCD zaslon s rupom u lijevom gornjem kutu. Ista ima ulogu prozora u svijet za selfie kameru čija će razlučivost biti 32 MP. Honor 20 imat će ukupno pet kamera, jednu selfie, te četiri kamere sa stražnje strane, s tim da će glavna imati 48 MP. Jedna od kamera bit će prema izvoru – makro kamera i njezina razlučivost bit će 2 MP.

Pogonsku snagu Honor 20 crpit će iz Kirina 980, istog onog SoC-a koji pogoniti i uređaje iz serije Mate 20. Minimalna količina radne memorije bit će 6 GB, a podatkovnog prostora 128 GB. Očekivani kapacitet baterije je 3.750 mAh. Baterija će podržavati tehnologiju brzog punjenja pa će do 50% napunjenosti trebati samo 30 minuta.

Honor 20 Pro imat će veći, 6,5“ OLED zaslon unutar kojeg će se naći i skener otisaka prstiju. Pogonit će ga isti SoC (Kirin 980), ali će imati više radne (8 GB) i podatkovne memorije (256 GB), kao i snažniju bateriju (4.000 mAh). Konfiguracija kamera bi trebala biti ista, s tim da se očekuje da kamere na pro modelu znaju i pokoji trik više.

Geekbench je ususret predstavljaju objavio i rezultate benchmark testova za Honor 20. Testirana je inačica sa 6 GB RAM-a, a ista je osvojila 3278 bodova u Single-Core i 9709 bodova u Multi-Core testovima. Također je potvrđeno kako će uređaj stići s aktualnim Androidom 9.0 Pie. Na ostale informacije nećemo dugo čekati, manje od tjedan dana.