Idući LG-jev smartphone iz V serije također dobiva notch

Budući LG V40 ThinkQ phablet čije se predstavljanje očekuje sredinom idućeg mjeseca trebao bi biti prvi predstavnik V serije s notchom na POLED zaslonu s rezolucijom od 3120 x 1440 piksela

Matija Pavlić četvrtak, 2. kolovoza 2018. u 01:06

Nakon predstavljanja LG G7 ThinkQ pametnog telefona južnokorejski LG se sprema na predstavljanje novog predstavnika svoje V klase pametnih telefona pa se stoga pojavljuju i nove glasine o budućem LG V40 ThinkQ phabletu.

Nakon glasine da će taj mobilni uređaj imati pet kamera i objave navodnog firmwarea koji spominje dvije stražnje te jednu prednju kameru, sad posredstvom internetske stranice XDA Developers stiže glasina kako će to biti prvi uređaj iz V serije s notchom.

Mnogima zloglasni notch nalazit će se na POLED zaslonu u 18:9 formatu kakvog ima i još uvijek aktualni LG V30. Kako bi LG V40 ThinkQ trebao imati zaslon s rezolucijom od 3120 x 1440 piksela, on će biti vidljivo viši u odnosu na 18:9 zaslon u LG V30 modelu.

Spominje se i Snapdragon 845 čip te dedicirana tipka za aktivaciju Google Assistanta kakvog ima i LG G7 ThinkQ. Sam uređaj vodi se pod kodnim imenom "judypn", a njegovo službeno predstavljanje očekuje se sredinom idućeg mjeseca.