LG G9 na prvim renderima

OnLeaks vraća se s renderima budućeg LG G9 flagship telefona koji otkrivaju kako će to biti prvi uređaj iz G serije sa senzorom otisaka prstiju ispod zaslona, a tu je i četverostruka kamera

Matija Pavlić petak, 3. siječnja 2020. u 22:23

Poznati leaker OnLeaks vraća se s novim renderima koji se ovaj put odnose na budući LG flagship pametni telefon LG G9.

Ovaj telefon imat će notch za selfie kameru koji podsjeća na oblik slova U, a krase ga i vrlo tanki rubovi oko zaslona (u odnosu na prethodne modele južnokorejska tvrtka je poradila na odnosu između zaslona i kućišta u korist zaslona).

Što se tiče dijagonale zaslona spominje se vrijednost između 6,7 i 6.9 inča, a novost za G seriju pametnih telefona je i senzor otisaka prstiju integriran ispod zaslona (napuštena je dosadašnja praksa senzora smještenog sa stražnje strane uređaja).

Iz rendera je vidljivo i kako je riječ o uređaju s četiri stražnje kamere uz dvostruki LED flash, 3,5-milimetarski priključak za slušalice te USB Type-C priključak. Dimenzije LG G9 telefona su 169,4 x 77,6 x 8,8 milimetara (9,4 milimetra ako se uračuna kamera sa stražnje strane koja viri iz kućišta).

Zasad nije poznato kada bi ovaj pametni telefon trebao biti predstavljen, no glasine govore kako će biti predstavljen već na ovogodišnjem MWC-u krajem veljače.