Motorola One Hyper - prva Motorola s motoriziranom selfie kamerom

Motorola je predstavila svoj prvi pametni telefon sa pop-up kamerom – Motorolu One Hyper koju pokreće Snapdragon 675

Stjepan Bilić četvrtak, 5. prosinca 2019. u 15:05

Ove su godine proizvođači pametnih telefona počeli intenzivnije predstavljati telefone s pop-up kamerama. Zahvaljujući tom tehnološkom rješenju s pametnih telefona su počeli nestajati ružnjikavi urezi i prorezi za prednju, selfie kameru.

Iako pop-up kamere već neko vrijeme nisu novost na tržištu za Motorolu jesu. Naime, ovaj proizvođač je početkom ovog mjeseca predstavio svoj prvi pametni telefon s pop-up kamerom – Motorolu One Hyper. Uvidom u specifikacije uređaja vidljivo je kako se radi o telefonu iz srednjeg segmenta.

Motorola One Hyper temelji se na Snapdragon 675 čipu, ima 4 GB RAM-a i 128 GB internog prostora za pohranu. Isti se može i naknadno povećati umetanjem memorijske kartice (microSD) za do čak 1 TB. Zahvaljujući pop-up sustavu 6,5“ IPS LCD Total Vision zaslon nema ureza i gotovo u potpunosti prekriva prednju stranu uređaja. Razlučivost zaslona je 2.340 x 1.080 točaka.

Nova Motorola opremljena je s ukupno tri kamere – jedna je motorizirana i služi za snimanje selfija (32 MP), a druge dvije su standardne i služe za snimanje i fotografiranje drugih osoba i predmeta. Razlučivost glavne kamere je 64 MP, a podržane su i Night Vision i Quad Pixel tehnologije. Širokokutna kamera ima kut snimanja od 118 stupnjeva i razlučivost od 8 MP, opremljena je laserskim autofokusom koji radi i u mraku. Zahvaljujući podršci za Google CameraX API, kamera aplikacije drugih proizvođača mogu također koristiti Motoroline AI tehnologije prilikom snimanja.

Kapacitet baterije je 4.000 mAh, podržana je tehnologija brzog punjenja – Hyper Chargingod 45W. Proizvođač navodi kako je unutar pola sata moguće napuniti bateriju do 75% njezinog kapaciteta. nažalost, ovaj punjač će se morati nabaviti posebno, jer će se uz telefon isporučivati sporiji, 15W punjač. Softversku stranu uređaja čini Android 10.

Što se boja tiče, Motorola One Hyper moći će se nabaviti u više boja, točnije tri – Blue Ocean, Dark Amber i Fresh Orchid. Preporučena cijena uređaja je 400 USD.