Možda ništa od Xperia XZ4 Compact modela

U intervjuu za DigitalTrends, potpredsjednik za marketing u Sony Mobileu, Don Mesa, dao je naslutiti kako će tvrtka možda odustati od predstavljanja Compact modela Xperia XZ4 flagshipa

Matija Pavlić ponedjeljak, 14. siječnja 2019. u 06:30

Sony polaže velike nade u svoj budući flagship Xperia XZ4 koji će biti službeno predstavljen na MWC-u u veljači. Osim najnovijeg Qualcommovog čipa tu je i OLED zaslon u 21:9 formatu i trostruka stražnja kamera, dok nedostaje 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

S druge strane Sony je prisiljen razmišljati i o rekonstrukciji svojeg mobilnog odjela koji već neko vrijeme generira gubitke. U intervjuu za internetsku stranicu DigitalTrends, potpredsjednik za marketing u Sony Mobileu, Don Mesa, dao je naslutiti kako je u mobilnoj podružnici počeo proces rekonstrukcije neposredno prije početka MWC-a koji bi mogao rezultirati i nekim promjenama.

Naime, Mesa daje naslutiti kako tvrtka planira odustati od predstavljanja Compact inačice XZ4 modela ističući kako je Sony predugo držao Compact modela jer ga je lako koristiti, a korisnici danas žele mnogo više prostora za svoj sadržaj (iako priznaje da postoji tržište za različite veličine zaslona).

Mesa napominje kako Sony neće žuriti s implementacijom podrške za nove 5G mobilne mreže, a isto tako tvrtka nema u planovima predstavljanje vlastitog gamerskog smartphonea.