Nadolazeći Samsungovi sklopivi mobiteli navodno dolaze sa značajnim promjenama

Prema informacijama koje je objavio leaker Ice Universe, novi Samsungovi sklopivi mobiteli imat će poboljšanu šarku, što bi trebalo smanjiti nabor zaslona na mjestu sklapanja

Matej Markovinović utorak, 21. ožujka 2023. u 09:45
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako predstavljanje Samsungovih nadolazećih sklopivih mobitela još nije ni na vidiku, informacije o njima ne prestaju curiti. Renomirani i dugogodišnji leaker Ice Universe, podijelio je na svom Twitteru što korisnici mogu očekivati od Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5 modela.

Naime, velika novost je da bi Z Flip 5 trebao dobiti veći vanjski zaslon od čak 3,4 inča, omjera stranica 1:1,038, što predstavlja gotovo savršeni kvadrat. Za usporedbu, Z Flip 4 ima 1,9-inčni vanjski zaslon, dok Oppo N2 Flip ima onaj veličine 3,26 inča. Unutarnji zaslon imat će nešto uže okvire te će imati novu šarku koja bi trebala smanjiti nabor zaslona na mjestu sklapanja.

Kad je, pak, riječ o Galaxy Z Fold 5 modelu, on će, prema tvrdnjama Ice Universea, zadržati 6,2-inčni vanjski zaslon, no bit će 0,2 milimetra uži od prethodnika. Uz to, dobit će novu i poboljšanu šarku koja neće samo smanjiti nabor na mjestu sklapanja, već će i smanjiti razmak između zaslona kada je mobitel sklopljen.

Iz tog bi razlika novi Z Fold 5 trebao biti tanji od svog prethodnika u sklopljenom stanju za oko dva milimetra, a Ice Universe napominje i da će biti lakši za oko 10 grama. Oba Samsungova nadolazeća sklopiva mobitela bit će pogonjena Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy SoC-om te će imati IPX8 certifikat otpornosti na vodu.