One UI 6.1 donosi zaštitu baterije na Samsung Galaxy

Neke od značajki koje Samsung razvija u nadolazećem ažuriranju One UI 6.1 mogu se isprobati u verziji One UI 6.0 u poluzavršenom stanju i daju naslutiti što uskoro stiže na Galaxy uređaje

Tomislav Stanković četvrtak, 28. prosinca 2023. u 09:55
📷 Image: Sten Ritterfeld, Unsplash
Image: Sten Ritterfeld, Unsplash

Jedan od osnovnih detalja hardvera mobilnih uređaja je kapacitet baterije koji se ne može promijeniti. Proizvođači zato pronalaze načine da ih softverski održavaju u optimalnom stanju.

Image: SamMobile
Image: SamMobile

Tako će Samsung donijeti nekoliko novih značajki s Galaxy S24 serijom uređaja, a neke od tih novih značajki će doći i na starije Galaxy telefone i tablete s ažuriranjem One UI 6.1, prenosi SamMobile.

Ipak, nije potrebno čekati One UI 6.1 da biste isprobali značajku zaštite baterije.

Preuzimanjem aplikacije Activity Launcher sa Google Play Storea može se pristupiti značajkama zaštite baterije One UI 6.1 na telefonima koji koriste One UI 6.0.

Otvaranjem opcije BatteryProtectionActivity moguće je birati između tri opcije zaštite:  Osnovna, Prilagodljiva i Maksimalna. Ipak, kako je značajka još uvijek nedovršena u nekim slučajevima možda neće ispravno raditi.

Osnovna razina će napuniti bateriju do 100%. Punjenje se onda zaustavlja dok razina napunjenosti ne padne na 95% nakon čega opet ide do 100% i tako sve dok se uređaj ne odspoji sa punjenja.

Adaptivna razina će napuniti bateriju do 80%, a do 100% će stići neposredno prije vašeg buđenja. Ovo podrazumijeva da uređaj nauči vaše navike spavanja i obrasce korištenja.

Maksimalna razina zaustavlja punjenje na 80%.