Oppo predstavio vlastitu inačicu hardverskog ubrzanja mobilnih uređaja

Oppo je predstavio tehnologiju Hyper Boost namijenjenu optimizaciji hardverskih komponenti u mobilnim uređajima koja nalikuje GPU Turbo i CPU Turbo tehnologijama tvrtke Huawei

Matija Pavlić petak, 12. listopada 2018. u 08:49

Tvrtka Oppo predstavila je pametni telefon srednje klase K1 (koristi Snapdragon 660 čip), a s njime i novu softversku tehnologiju nazvanu Hyper Boost.

Riječ je o Oppoovoj inačici Huaweijevih GPU Turbo i CPU Turbo tehnologija optimizacije hardverskih komponenti radi postizanja optimalnih performansi. Što se tiče Hyper Boost poboljšanja se očekuju na tri područja, poboljšanja u samom sustavu, u igrama te u izvođenju aplikacija.

Za poboljšanje performansi i optimizaciju sustava brine se komponenta Behaviour Aware Scheduling (BAS) koja dinamički regulira radne frekvencije dostupnog hardvera u samo 0,2 milisekunde (za istu operaciju Android sustavu je potrebno 20 milisekundi). Poboljšanja i optimizacije koje se tiču igara i aplikacija zasad su koncentrirane na ponudu koja je dostupna kineskim korisnicima.

Oppo je u Hyper Boost implementirao i podršku za umjetnu inteligenciju te su stoga izvjesna poboljšanja same tehnologije u budućnosti. Tehnologija neće biti dostupna na spomenutom K1 pametnom telefonu, u već u početku samo na modelima R17 i R17 Pro (koji koriste Snapdragon 670 odnosno Snapdragon 710 čip).