DxOMark: Oppo Find X6 Pro ima najbolju kameru na tržištu

Oppo Find X6 Pro skupio je rekordnih 153 boda na testu DxOMarka te je tako 'preuzeo krunu' mobitela s najboljom kamerom na tržištu

Matej Markovinović srijeda, 12. travnja 2023. u 12:38
Oppo Find X6 Pro.  📷 Foto: Oppo
Oppo Find X6 Pro. Foto: Oppo

Prošloga mjeseca, Oppo je predstavio mobitel za koji kaže da ima najbolju kameru na tržištu. Riječ je, naime, o Find X6 Pro modelu, koji je na testiranju DxOMarka dobio rekordnih 153 boda te se tako našao na prvom mjestu ispred „velikana“ kao što su Honor Magic5 Pro i Huawei Mate 50 Pro.

„Oppo Find X6 Pro novi je broj 1 na DxOMark ljestvici, zahvaljujući izvanrednoj izvedbi i golemim poboljšanjima u odnosu na svog prethodnika, što ga čini izvrsnom opcijom za fotografe koji žele snimiti krajolike i portrete s puno prirodnog detalja u svim svjetlosnim uvjetima“, napominju iz DxOMarka.

Find X6 Pro ima tri velika 50-megapikselna senzora, za koje DxOMark navodi da pružaju fotografije pune detalja i s minimalnim šumom, neovisno radi li se o uvjetima dnevnog ili noćnog osvjetljenja. Posebno su pohvalili i stabilizaciju videozapisa, koja je „rame uz rame“ video prvaku iPhoneu 14 Pro.

Oppo Find X6 Pro na testu DxOMarka 📷 Screenshot: DxOMark
Oppo Find X6 Pro na testu DxOMarka Screenshot: DxOMark

Negativnih stvari nije bilo mnogo, no recenzenti DxOMarka požalili su se da da mjerenje ekspozicije ne funkcionira dosljedno u fotografijama i videozapisima, a kažu i da se grupne fotografije moraju snimati izdaleka zbog 1-inčnog senzora. Ako, naravno, korisnik želi da svi budu u fokusu. Cijelo opsežno testiranje dostupno je na sljedećoj poveznici.

Podsjetimo, Oppo Find X6 Pro dolazi sa Snapdragon 8 Gen 2 SoC-om, uparenim s do 16 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije. Mobitel se može pohvaliti velikim, 6,82-inčnim LTPO3 AMOLED zaslonom tankih rubova te već spomenutim sustavom od tri 50-megapikselne kamere, kojeg predvodi glavni, 1-inčni senzor. Kamere, inače, potpisuje tvrtka Hasselblad.

Prema trenutnim informacijama, Oppo Find X6 Pro neće stići na tržište izvan Kine.