Oppo također radi na savitljivom mobitelu, možda ga i vidimo na MWC 2019 sajmu

Next Big Thing u svijetu mobitela su mobiteli sa savitljivim zaslonima – osim Samsunga, Huaweija, LG-a jedan takav model namjerava predstaviti i Oppo i to već na MWC 2019 sajmu

Stjepan Bilić petak, 30. studenog 2018. u 16:01

Nakon mobitela s velikim 5 i 6-inčnim zaslonima stigli su oni koji su imali zaslone s najprije jednom, a potom i dvije zakrivljene stranice. Next Big Thing za 2019. i naredne godine bit će mobiteli sa savitljivim zaslonima koji će omogućavati da u džepovima hlača i jakni nosimo uređaje za koje smo još do nedavno trebali posebnu torbu.

Tvrtke Royole i Samsung već su uživo pokazale kako izgledaju njihovi prvi mobiteli sa savitljivim zaslonima. O tome možete više pročitati u našim ranijim tekstovima, klikom na gornje poveznice. Nakon toga svakim danom su počele stizati informacije kako i drugi proizvođači mobitela planiraju u dogledno vrijeme predstaviti barem po jedan takav model.

Najnovija informacija govori kako se u posao oko mobitela sa savitljivim zaslonima namjerava pridružiti i Oppo. Shodno tomu, za očekivati je kako će se u nekom trenutku na tržištu pojaviti i posebni, savitljivi OnePlus i Vivo mobiteli. Naime, iza sva tri brenda stoji isti proizvođač – BBK Electronics, a dotični brendovi često posuđuju tehnologije jedni od drugih prilikom razvijanja svojih mobitela.

U ovom trenutku nema previše poznatih informacija o tome kako bi Oppov savitljivac trebao izgledati, u prilogu možete vidjeti mogući dizajn iz prijavljenog patenta. No, kako glasine govore kako bi se trebao temeljiti na Samsungovom savitljivom zaslonu, predodžbu o tome dobit ćemo kada se u javnosti pojave detaljnije fotografije Samsungovog Galaxyja F.

Nadalje, glasine govore kako Oppov mobitel sa savitljivim zaslonom neće imati proreze i ureze za kamere, već će se iste nalaziti ispod zaslona. Takav zaslon bi trebao biti spreman do 2020. godine. Isti izvori spominju i podršku za 5G mreže. Izvori navode kako bi uređaj trebao biti dostupan i na europskom tržištu.

Ipak još je relativno rano za raspravljati što bi njihov savitljivi mobitel mogao imati, a što ne. Na relevantne informacije mogli bi čekati čak do veljače (ako se u cijelu priču ne upletu leakeri, a za pretpostavit je da hoće) – za kada je Oppo najavio kako će imati velike vijesti na temu vlastitog savitljivog mobitela.

Čitajući između redaka to bi moglo značiti kako će Oppo savitljivi mobitel predstaviti javnosti na MWC 2019 sajmu koji će se održati krajem veljače (od 25. do 28. veljače) u Barceloni. Ako tome bude tako, Oppo neće biti usamljen na MWC sajmu, pored njega, savitljive mobitele bi tada trebali predstaviti još i Huawei, a možda i Xiaomi koji također radi na jednom takvom mobitelu.