Pixel 7a donosi dugo iščekivane promjene, ali vjerojatno i višu cijenu

Pixel 7a donosi razne promjene koje ga približavaju 'svom starijem bratu', Pixelu 7. Uz frekvenciju osvježavanja od 90 Hz, Tensor G2 SoC i 64-megapikselni glavni senzor, 7a imat će i podršku za bežično punjenje

Matej Markovinović četvrtak, 4. svibnja 2023. u 10:09
Pixel 7a.  📷 Screenshot: Twitter
Pixel 7a. Screenshot: Twitter

Kako se bliži Googleova I/O konferencija, tako sve više informacija o nadolazećem Pixelu 7a izlazi u javnost. Mobitel je krajem ožujka osvanuo na fotografijama koje prikazuju dizajn s prepoznatljivim sustavom kamera, a sada su poznate i njegove specifikacije.

Naime, leaker Roland Quandt objavio je na Twitteru Googleove reklamne fotografije koje navode da će Pixel 7a biti po mnogočemu sličan običnoj sedmici. Konkretnije rečeno, bit će prvi model u tvrtkinoj „a“ seriji sa Sonyjevim IMX787 64-megapikselnim glavnim senzorom te će biti pogonjen Googleovim Tensor G2 SoC-om.

U usporedbi s Pixelom 7, Pixel 7a imat će nešto manji 6,1-inčni FHD+ AMOLED zaslon s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz. Konkurencija u ovom rangu već odavno nudi mobitele s osvježavanjem od 120 Hz, ali i ovo predstavlja poboljšanje kada se uzme u obzir da je prošlogodišnji Pixel 6a imao samo 60 Hz.

Pravu nadogradnju predstavlja i mogućnost 18-vatnog bežičnog punjenja, kao i činjenica da će Pixel 7a imati značajke kamere poput Super Res Zooma i Real Tonea. Iako trenutno nije poznata cijena Googleovog novog mobitela, očekuje se da će koštati 500 eura.