Google Pixel 7a osvanuo na fotografijama prije službenog predstavljanja

Google Pixel 7a imat će 6,1-inčni OLED zaslon od 90 Hz, a pogonit će ga tvrtkin Tensor G2 SoC uparen s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije

Matej Markovinović utorak, 14. ožujka 2023. u 14:38
Pixel 7.  📷 Foto: Google
Pixel 7. Foto: Google

Googleova Pixel 7 serija mobitela, na tržištu je od prošle jeseni. Dok korisnici mogu izabrati običnu i Pro „sedmicu“, tvrtka će uskoro predstaviti inačicu za manje zahtjevne korisnike ili one na budžetu – Pixel 7a.

Iako još nema službenih informacija, Pixel 7a osvanuo je na fotografijama objavljenim na PhoneComparesu, koje pokazuju da će biti sličan svom „starijem bratu“. Naime, imat će rupicu za selfie kameru pri vrhu, blago zaobljenu staklenu stražnju stranu i prepoznatljivi sustav kamera u obliku vizira. Rubovi oko zaslona bit će nešto deblji nego na Pixelu 7, kako bi se ipak stvorila neka razlika između skupljeg i jeftinijeg modela.

Pixel 7a 📷 Foto: PhoneCompares
Pixel 7a Foto: PhoneCompares

Kako prenosi GSM Arena, Pixel 7a s ovih fotografija nosi broj modela GHL1X, ima 8 GB LPDDR5 RAM-a te 128 GB UFS 3.1 interne memorije. Na dnu ima USB-C priključak i jedan SIM utor. Od ostalih specifikacija, tu je 6,1-inčni OLED zaslon Full HD+ razlučivosti te frekvencije osvježavanja od 90 Hz.

Navodi se da je Pixel 7a pogonjen Googleovim Tensor G2 SoC-om te da „na leđima“ ima 64-megapikselni Sonyjev IMX787 senzor i ultraširoki od 12 MP. Novost će biti mogućnost bežičnog punjenja od 5 W, iako bi ga mnogi vjerojatno zamijenili za 120-hercni zaslon koji je u ovom rangu odavno standard.

Pixel 7a. 📷 Foto: PhoneCompares
Pixel 7a. Foto: PhoneCompares

Očekuje se da će Pixel 7a biti predstavljen na Google I/O 2023 konferenciji u svibnju.