Procurile fotografije Motorolinog nadolazećeg sklopivog telefona

Nadolazeći Motorola Razr predstavljat će izravnu konkurenciju Samsungovom Z Flipu 3. Službeni datum izlaska nije poznat, no 'šuška' se da bi ga tvrtka mogla predstaviti već ovog ljeta

Matej Markovinović ponedjeljak, 9. svibnja 2022. u 20:12

Renomirani leaker Evan Blass, u kolaboraciji s portalom 91mobiles, objavio je fotografije telefona kodnog imena Maven. Riječ je, naime, o prototipu treće generacije Motorola Razra, koji bi među ostalom trebao doći sa značajnim vizualnim promjenama.

Pri prvom pogledu na Blassove fotografije, odmah se može razaznati da nadolazećem Razru nedostaje prepoznatljiva „brada“ koju su s ponosom imali njegovi prethodnici. Dizajn je, naime, više „kockast“, a pravi novitet predstavljaju i dvije kamere – glavna od 50 MP i ultraširoka od 13 MP sa značajkama makro kamere.

Foto: 91mobiles/Evan Blass
Foto: 91mobiles/Evan Blass

Senzor otiska prsta promijenio je svoju poziciju, pa se tako nalazi na gumbu za uključivanje, vjerojatno na bočnoj strani telefona. Podsjetimo, Razr iz 2019. godine imao je senzor otiska prsta na svojoj „bradi“, dok ga je model iz 2020. imao na stražnjoj strani.

Blass kaže da novi Razr dolazi s FHD+ unutarnjim zaslonom u kojem se također smjestila i prednja kamera od 32 MP. Motorola će navodno izbaciti standardnu verziju „Razra 3“ sa Snapdragonom 8 Gen 1 i još jednu jaču inačicu koju će vjerojatno pogoniti Qualcommov nadolazeći flagship SoC. Pretpostavlja se da će oba modela doći s do 12 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije.

Datum izlaska nije poznat, ali spominje se da bi Motorola mogla predstaviti novi Razr već na ljeto.