Samsung Galaxy A41 na renderima

OnLeaks otkriva rendere budućeg Samsungovog Galaxy A41 smartphonea s Infinity-U zaslonom, trostrukom stražnjom kamerom i MediaTekovim SoC-om

Matija Pavlić nedjelja, 1. ožujka 2020. u 07:00

Zahvaljujući poznatom leakeru OnLeaksu dostupni su renderi još jednog modela iz Samsungove Galaxy A serije pametnih telefona. Ovaj put to je pametni telefon Samsung Galaxy A41 iz niže srednje klase.

Sudeći prema renderima Galaxy A41 će imati Infinity-U zaslon s waterdrop notchom za selfie kameru, dok je sa stražnje strane vidljiva trostruka kamera pozicionirana u lijevom gornjem kutu (u okomitom rasporedu) s LED flashom s desne strane.

Senzor otisaka prstiju nije vidljiv pa je moguće da će biti implementiran senzor otisaka prstiju ispod zaslona ili će pak biti omogućeno otključavanje prepoznavanjem lica. S donje strane vidljiv je USB Type-C priključak, 3,5-milimetarski priključak za slušalice te otvori za zvučnik. Dimenzije uređaja iznose 150 x 70 x 7,9 milimetara.

Što se tiče onoga što je poznato od ranije je da se Galaxy A41 bazira na MediaTekovom Helio P65 SoC-u, 4 GB RAM-a, 64 odnosno 128 GB interne memorije i trostrukoj stražnjoj kameri koja se bazira na glavnom 48-megapikselnom senzoru u kombinaciji s 2-megapikselnom makro kamerom.

Selfie kamera se bazira na 25-megapikselnom senzoru, a baterija ima kapacitet od 3500 mAh (s podrškom za brzo punjenje od 15 W). Operativni sustav je Android 10. Nije poznato kada bi se ovaj pametni telefon trebao službeno pojaviti na tržištu.