Samsung Galaxy A54 stiže sljedeći tjedan, evo što sve znamo o njemu

Samsungovi novi modeli iz A serije, moći će se pohvaliti dizajnom sustava kamera kakav ima i tvrtkina jača i skuplja S23 serija mobitela. Perjanica A serije bit će upravo Galaxy A54, koji će ugledati svjetlo dana već sljedeći tjedan

Matej Markovinović subota, 11. ožujka 2023. u 16:07
Samsung Galaxy A54 📷 Foto: Samsung
Samsung Galaxy A54 Foto: Samsung

Samsung Galaxy A5X serija jedna je od popularnijih među kupcima, a ubrzo dobiva i novo osvježenje. Prema informacijama koje je još početkom mjeseca objavio leaker Steve H. McFly, a kasnije potvrdila i južnokorejska tvrtka, predstavljanje A54 modela zakazano je sljedeći tjedan, točnije 16. ožujka.

Kako to i inače biva, na internetskim stranicama Samsunga već su osvanule reklamne fotografije koje prikazuju Galaxy A54 u više boja, sa sustavom kamera koji izgledom podsjeća na onaj koji krasi značajno skuplju tvrtkinu S23 seriju mobitela.

Samsung nije otkrio točne specifikacije, ali su istaknuli da će A54 imati oštre detalje te fluidan i jasan zaslon, poboljšane kamere s OIS-om uz bolju noćnu fotografiju, snažnu bateriju te bolje 5G performanse.

No, što se tiče neslužbenih informacija koje su proteklih mjeseci pristigle od raznih leakera, Galaxy A54 imat će 6,4-inčni AMOLED zaslon frekvencije osvježavanja od 120 Hz te Full HD razlučivosti. Na stražnjoj strani imat će 50-megapikselnu glavnu kameru, 8-megapikselnu ultraširoku i pomoćni senzor od 2 MP. Za selfije i videokonferencije bit će zaslužna prednja kamera od 32 MP.

Navodi se da će Galaxy A54 biti pogonjen Exynos 1380 SoC-om uparenim s do 8 GB RAM-a te do 256 GB interne memorije. Imat će bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za 25-vatno punjenje, IP67 certifikat otpornosti na vodu i prašinu te 3,5-milimetarski utor za slušalice. Doći će u zelenoj, ljubičastoj i crnoj boji, a početna cijena će mu biti nešto veća u usporedbi s A53 modelom.