Samsung predstavio značajku koja skriva osjetljive podatke dok je mobitel na servisu

'Repair Mode' sakrit će sve osjetljive podatke korisnika, a serviseru će ostaviti ograničen pristup koji će biti dovoljan za popravak mobitela

Matej Markovinović nedjelja, 31. srpnja 2022. u 11:35
📷 Foto: Anh Nhat, Unsplash
Foto: Anh Nhat, Unsplash

Mobiteli su puni osjetljivih podataka. Bilo da su to fotografije i snimke ili samo poruke koje nisu za svačije oči, korisnicima nije svejedno kada ostavljaju svoj mobitel na servisu.

Toga je svjestan i Samsung, koji je predstavio „Repair Mode“. Riječ je, naime, o značajki koja se aktivira putem postavka u mobitelu, a koja skriva sve osobne podatke, uključujući fotografije, poruke, račune, pa čak i aplikacije.

Dakle, ova će značajka pružiti serviserima ograničen pristup unutrašnjosti mobitela, sasvim dovoljno da ga poprave, ali da ne vide osjetljive podatke korisnika. Nakon servisa, korisnik će moći deaktivirati ovu značajku pomoću biometrijske provjere ili zaporke.

📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kako prenosi GSM Arena, mobitel će se tada ponovno pokrenuti i korisnik će imati pristup svojim podacima. Uz to, sve postavke koje je serviser promijenio tijekom popravka, također će se vratiti na staro.

Repair Mode“ bit će prvo dostupan na Galaxy S21 seriji mobitela u Južnoj Koreji. Iako još nema službene potvrde, pretpostavlja se da će značajka u narednim mjesecima globalno postati dostupna, i to na većini novijih Samsungovih modela.

Također, iako se ova značajka doima sasvim korisnom, trenutno nije poznato kako će ju korisnici uključit ako im je, primjerice, zaslon toliko razbijen da se ne mogu koristiti mobitelom. Čini se da će tada morati prihvatiti činjenicu da serviser može vidjeti njihove "škakljive" fotografije.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi