Šef marketinga Samsunga kaže kako se sklopivi mobiteli prodaju bolje od bivšeg Notea

Direktor marketinga Samsung Europe, Benjamin Braun, rekao je da je godišnja prodaja njihovih sklopivih mobitela premašila prodaju serije Note u Europi

Matej Markovinović nedjelja, 3. rujna 2023. u 17:25
📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Jedna od Samsungovih najpopularnijih serija mobitela, Note, ukinuta je 2020. godine zbog fokusa tvrtke na tada relativno nove sklopive mobitele, Galaxy Z Fold i Flip. Iako se to tada činila kao odveć ambiciozna i neobična ideja, čini se da se to sada sve isplatilo.

„Naši najnoviji sklopivi mobiteli prodaju se vrlo brzo. Zapravo, godišnja prodaja naših sklopivih mobitela premašila je prodaju serije Note u Europi“, pohvalio se na ovogodišnjoj IFA-i direktor marketinga Samsung Europe, Benjamin Braun.

Naime, kako prenosi GSM Arena, nedavno predstavljeni modeli Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5, krenuli su u prodaju u 38 europskih zemalja 11. kolovoza. Od tada, oba su modela premašila ranu prodaju modela iz serije Note, koji su također nekada izlazili u kolovozu.

Braun je istaknuo i predviđanja stručnjaka, koji navode da će Samsungovi sklopivi mobiteli premašiti prodaju od 10 milijuna primjeraka do kraja ove godine. To ne uključuje samo Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5, već i starije modele.