Sony Xperia 1 i kao Professional Edition

Sony je na domaćem tržištu predstavio poboljšani model Xperije 1, shodno tomu nazivu je dodan i dodatak Professional Edition

Stjepan Bilić subota, 26. listopada 2019. u 23:53

Sony je na domaćem, japanskom, tržištu predstavio poboljšanu inačicu Xperije 1. Poboljšanja se tiču zaslona, kamera ali i novo dodane podrške za LAN. Shodno tomu novi model je dobio i novi naziv – Xperia 1 Professional Edition.

Zaslon je po pitanju dijagonale (6,5“) i razlučivosti (3.840 x 1.644) ostao isti. No na novom modelu dodana je podrška za 10-bitni signal te je odrađeno dodatno kalibriranje kako bi prikaz boja bio što točniji (Illuminant D65).

Sony je implementirao i aplikaciju Imaging Edge Mobile koja omogućava bežično prenošenje fotografija i videozapisa između njihovih telefona i fotoaparata. Dodana je i Transfer & Tagging opcija koja omogućava naknadno tagiranje i unos glasovnih podloga za fotografije. Sony je omogućio i podršku za landscape mod na početnom zaslonu.

Nova profesionalna Xperija 1 dobila je i podršku za LAN preko USB-C porta. Podrška za LAN je tu kako bi se gamerima omogućila stabilnija veza s Internetom, preko žice. Nažalost, Sony u paketu ne isporučuje navedeni adapter već ga je potrebno nabaviti zasebno.

U ostatak specifikacija Sony nije dirao – i dalje se radi o pametnom telefonu sa Snapdragon 855 čipom, 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Kapacitet baterije je također ostao isti – 3.330 mAh. Sony Xperia 1 Professional Edition i dalje se temelji na starijoj inačici Androida, 9.0 Pie.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Prodaja na domaćem, japanskom, tržištu kreće od 25. listopada po cijeni od oko 1.320 USD.