Sony Xperia XA3 na prvim renderima

OnLeaks donosi rendere budućeg Sonyjevog Xperia XA3 pametnog telefona srednje klase, koji dolazi s zaslonom tankih rubova, dvostrukom stražnjom kamerom i nema notch

Matija Pavlić utorak, 2. listopada 2018. u 22:15

Zahvaljujući OnLeaksu dostupni su prvi CAD renderi Sonyjeva novog Xperia XA3 pametnog telefona srednje klase. Postojanje ovog uređaja već je potvrđeno ranije zahvaljujući certifikacijama agencija EEC i TENAA.

Sony ovaj put slijedi određene aktualne trendove i u svojoj srednjoj klasi uređaja, novi telefon ima tanke rubove zaslona sa svih strane što dosad nije bilo karakteristično za Xperia XA seriju uređaja.

Sa stražnje vidljiva je dvostruka kamera što također nije karakteristično za Sony. Ipak japanska tvrtka što se tiče aktualnih trendova i dalje zazire od notcha na zaslonu, a tu je i dalje fizička tipka za aktiviranje kamere.

OnLeaks ne daje nikakve specifične podatke što se tiče tehničkih značajki telefona, no zato precizira njegove dimenzije, 155,7 x 68,3 x 8,4 milimetara, a zaslon bi trebao biti 5,9-inčni u 18:9 formatu.

Točan datum predstavljanja ovog telefona nije poznat, no svakako bi trebao biti predstavljen uz Xperia XA3 Ultra inačicu kako je bio običaj kod dosadašnjih uređaja iz te serije.