Sony Xperia XZ3 košta oko 850 eura

Mjesec i pol dana nakon prvih glasina oko Xperije XZ3, na Internetu su se pojavile i gotovo pa službene specifikacije koje su potvrdile ranije navode, ali i otkrile pozamašnu cijenu od 850 eura

Stjepan Bilić petak, 20. srpnja 2018. u 08:22

Početkom lipnja stigle su nam prve informacije o Xperiji XZ3. Nedugo potom smo imali prilike saznati kako nova Xperija stoji na GFXBenchu, a sada nam stiže i informacija o cijeni.

Izvor je internetska stranica Mobile Fun koja je već počela zaprimati prednarudžbe za Xperiju XZ3. Shodno tomu navedene specifikacije i cijene treba smatrati legitimnima. Barem dok Sony na IFA2018 sajmu ne odradi najavljeno službeno predstavljanje novog člana obitelji Xperia.

Mobile Fun navodi kako Xperia XZ3 ima 5,7-inčni zaslon rezolucije 2.160 x 1.080 točaka. Iz priložene fotografije vidi se da Sony nije slijepo pratio trendove te da je ovog puta sa zaslona izostao notch. No, nisu izostale dvostruke kamere sa stražnje strane čije rezolucije iznose 19 MP i 12 MP što je još jedan podatak koji se poklapa sa ranijim glasinama. S prednje strane Sony je odlučio postaviti samo jednu kameru, rezolucije 13 MP.

Xperiju XZ3 pogoni Snapdragon 845, ima 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Baterija je kapaciteta 3.240 mAh. Na priloženoj fotografiji vidi se kako Xperia XZ3 ima i standardni skener otiska prsta koji je postavljen sa stražnje strane kućišta, odmah ispod kamera.

Operacijski sustav je dakako Android, najvjerojatnije Android 8.1 Oreo. A cijena? Prava sitnica – 849,99 eura (sa uključenim porezom). Inače, navedena cijena se odnosi na otključani uređaj.