TCL 10 Pro ima impresivan ekran i bateriju od 4.500 mAh

Prvi TCL sa zakrivljenim AMOLED ekranom dijagonale 6,47 inča je model 10 Pro... Isprobali smo ovaj uređaj, pa donosimo naše prve dojmove, s posebnim naglaskom upravo na dva navedena aduta...

Dragan Petric utorak, 6. listopada 2020. u 14:10

AMOLED ekran koji se ugrađuje u TCL 10 Pro proizvodi TCL. TCL-ova tehnologija prikaza jamči vrhunsku preciznost boja tako da korisnici neće primijetiti razliku između stvarnog života i slike koju vide na ekranu. Nova TCL serija 10 dolazi s funkcionalnošću konverzije SDR u HDR u stvarnom vremenu, omogućujući HDR video sa svjetlijim detaljima, tamnijim sjenama, povećanim kontrastom i pojačanim bojama.

Zakrivljeni AMOLED NXTVISION ekran dijagonale 6,47 inča u fullHD+ rezoluciji, omjeru stranica 19,5:9 i čak 93 posto prekrivene prednje površine ekranom donosi 398 ppi (gustoća piksela po inču). Na boku se, uz uske bezele, nalaze prečaci (Edge Bar) za pristup aplikacijama s jednom rukom. U ekran je ugrađen senzor otiska prsta putem kojeg se otključava ekran širokog raspona boja i oštrih detalja. TCL je ugradio 3,5 mm ulaz za slušalice, a na boku se nalazi tipka za direktan pristup do Google Assistanta.

Uz NXTVISION tehnologiju ekrana koji donosi precizne, vjerne boje poboljšanu kvalitetu slike i videozapisa, TCL 10 Pro pripada skupini pametnih telefona na kojima je Netflix dostupan u HDR10. Dakle, moći ćete gledati HDR sadržaje s povećanim kontrastom i poboljšanim bojama.

Zbog svojeg odličnog dizajna, TCL 10 Pro već je osvojio nagrade 2020 iF Design i 2020 Red Dot. Ember siva i Forest Mist zelena boja uz savršeno simetrične detalje, matirani finiš na stražnjoj strani za ugodnije korištenje telefona u ruci te ekran bez odsjaja mamac su za kupnju. Najavljena je cijena za TCL 10 Pro od 449 eura. U prodaji će biti dostupne verzije s jednom i s dvije SIM kartice, a dolazit će dodatni utor za microSD karticu tako da se dual SIM funkcionalnost ne gubi.

Umjetna inteligencija uz četverostruku stražnju kameru stvara snimke bogate detaljima i bojama čak i u lošijim svjetlosnim uvjetima. Glavna kamera od 64 megapiksela ima otvor blende f/1.79, senzor je veličine od 1/1,7 inča, a veličina piksela je 0,8 μm. Drugi senzor od 16 megapiksela i otvor blende f/2.4 te 1/3-inčnu površinu omogućuje hvatanje širokih kutova, do 123 stupnja. Treći senzor je makro te snima detalje s udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Četvrti senzor od 2 megapiksela je dubinski.

Podržan je 10x hibridni digitalni zum. Snimanje u uvjetima slabijeg svjetla neće biti nikakav problem.

Pored lijepo dizajniranog horizontalnog postava kamera nalaze se dvije LED bljeskalice. Video se snima u 4K, podržano je slow motion snimanje pri 960 sličica u sekundi. Kamera nudi mnoge dodatne funkcionalnosti: Auto zoom, Google Lens, HDR, in-recording snapshots, Light Trace Mode, Panorama Mode, Portrait Mode, Pro Mode, foto filtre, detekciju scena, Slow-Mo Video Mode, Stop-Motion Video Mode, Super Macro Mode, Super Night Mode, Super Wide-Angle Mode.

Na vrhu ekrana, unutar ureza, smještena je 24-megapikselna prednja kamera s OLED blicom, uz otvor blende f/2.0. Senzor je veličine 1/2,8 inča, veličina piksela je 0,9 µm, a kamera hvata kut do 79,6 stupnjeva. Podržani su foto filtri te uljepšavanje lica.

Snapdragon 675 pokreće TCL 10 Pro, ugrađeno je 6 GB radne i 128 GB interne memorije, uz proširenje do 256 GB. Korisniku od 128 GB memorije namijenjena su 103 GB. Osmojezgreni čipset radi na 2 GHz, a u pakiranju ćete dobiti zaštitnu masku dok se dodatno može kupiti preklopna zaštitna maska.

Baterija od 4500 mAh podržava brzo 3.0 punjenje putem USB Type-C konektora, do 50 posto puni se za 35 minuta, a do 100 posto za 121 minutu. Na čekanju će TCL 10 Pro moći izdržati 600 sati, a u razgovoru do 28 sati.