TCL 10L je mobitel koji osvaja sjajnim omjerom cijene i ponuđenog

6 GB RAM-a, veliki 6,53-inčni ekran, baterija od 4.000 mAh, četverostruka stražnja kamera imaju cijenu od samo 249 eura, pa je ovo uređaj o čijoj kupnji će porazmisliti mnogi...

Dragan Petric subota, 19. rujna 2020. u 06:00

U drugom tromjesečju počela je prodaja pametnog Android 10 telefona TCL 10L. U odnosu na druga dva modela iz serije 10 – TCL 10 5G i TCL 10 Pro, model 10L imat će najnižu cijenu od 249 eura, ali će imati i neke od značajki jačih modela, poput 6 GB radne memorije.

Kod nas, dostupan je u dvije boje inspirirane prirodom – Arctic bijela i Mariana plava, što znači da povoljna cijena ne znači i kompromitiranje dizajna kod kojeg se ističe privlačni holografski finiš uz sjaj na pozadini i 3D zaobljeno kućište za ugodnije držanje telefona u ruci.

TCL 10L pokreće Qualcomm Snapdragon 665 čipset s AI platformom za brze performanse i malu potrošnju električne energije. 6,53-inčni fullHD+ Dotch ekran prekriva 91 posto prednje površine. NXTVISION tehnologija u pozadini podiže vizualni dojam na viši nivo, s realnijim prikazom boja te vizualnim poboljšanjem u stvarnom vremenu kako bi se bolje doživjeli detalji i kontrast. Omjer ekrana je 19,5:9, nudi 395 ppi odnosno točkica po inču.

Interna memorija od 64 GB proširiva je karticama do 256 GB, a korisniku je od 64 GB dostupno 44 GB.

Na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera, standard koji će obilježiti 2020. godinu. Glavna kamera ima 48 megapiksela uz senzor veličine 1/2,25 inča, širokokutna od 8 megapiksela snima do 118 stupnjeva dok dva senzora po 2 megapiksela služe snimanju s male udaljenosti odnosno za dubinske detalje. Ukupni digitalni zum je 10x, a u vodoravnom postavu četiri senzora kamera nalaze se i dvije LED bljeskalice.

Prednja selfie kamera od 16 megapiksela također koristi umjetnu inteligenciju kao i stražnje kamere kako bi se automatski prepoznale i poboljšale scene i objekti koji se snimaju. Senzor ugrađen u rupicu unutar ekrana je veličine 1/3,1 inča, otvor blende f/2.2, a ekran se može koristiti i za osvjetljavanje lica prilikom snimanja. Stop Motion video je dio TCL 10L smartphonea uz koji se omogućuje zabavan i kreativan video direktno na telefonu, bez potrebe da se objava uređuje.

Unutar kućišta debljine 8,4 milimetra te mase 180 grama nalazi se baterija kapaciteta 4000 mAh, puni se preko USB Type-C konektora te se do 100 posto puni za 145 minuta. Na čekanju može izdržati do 559 sati, a u razgovoru 49 sati. Bit će dostupne verzije s jednom i s dvije 4G SIM kartice, s tim da će dual SIM izvedba imati mogućnost proširenja memorije s microSD karticom.

Na boku se nalazi tipka za Google Assistant koji se koristi kao pomoć u raznim situacijama, a ugrađen je i 3,5 mm ulaz za slušalice. TCL je ugradio i čitač otiska prsta na stražnjoj strani kućišta, otključavanje telefona prepoznavanjem lica, a u pakiranju stiže i zaštitna maska.