Tijekom 2017. isporučeno 850 tisuća BlackBerry smartphonea

Prema IDC-ovom analitičaru Franciscu Jeronimu, tijekom prošle godine je isporučeno 850 tisuća BlackBerry pametnih telefona koje za kanadsku tvrtku proizvodi TCL

Matija Pavlić srijeda, 28. veljače 2018. u 07:00

Prema podacima analitičara tvrtke IDC Francisca Jeronima, tijekom 2017. godine isporučeno je 850 tisuća BlackBerry pametnih telefona.

Unatoč činjenici da je riječ o relativno malom broju isporučenih pametnih telefona u odnosu na konkurenciju, strategija kanadske tvrtke ponešto je drugačija.

Glavni direktor za proizvode kanadske tvrtke  Francois Mahieu izjavio je kako je zadovoljan brojem tržišta na kojima je njegova tvrtka prisutna sa svojim pametnim telefonima (50 zemalja), a isto vrijedi i za broj telekomunikacijskih tvrtki s kojima je BlackBerry sklopio suradnju (110 telekomunikacijskih tvrtki).

Dakle tvrtka je zadovoljna ti postignućima a manje ju brine broj isporučenih pametnih telefona koje, kako je već poznato, za njih proizvodi tvrtka TCL.

Mahieu navodi kako je cilj tvrtke da njihovi uređaji u idućih nekoliko godina zauzmu 3 do 5% zastupljenosti u premium segmentu tržišta uređaja s cijenom od preko 400 američkih dolara, što je zasad teško ostvarivo s obzirom da je za postizanje takva cilja potrebno isporučiti oko 10 milijuna uređaja godišnje.