Uoči predstavljanja 9. listopada stižu novi detalji o Redmi 8 smartphoneu

Xiaomi Redmi će biti službeno predstavljen 9. listopada, a prema novim informacijama sadržavat će bateriju s kapacitetom od 5000 mAh i podrškom za brzo punjenje te USB Type-C priključak

Matija Pavlić ponedjeljak, 7. listopada 2019. u 23:48

S približavanjem službenog predstavljanja novog Xiaomijevog pametnog telefona Redmi 8 stižu neke dodatne informacije o njegovim značajkama.

Spominje se baterija s kapacitetom od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje (najvjerojatnije od 18 W) te USB Type-C priključak (promjena u odnosu na Redmi 7 koji je sadržavao stari micro USB priključak).

Sa stražnje strane Redmi 8 pametnog telefona trebala bi se nalaziti dvostruka kamera (glavni 12-megapikselni senzor i sekundarni 2-megapikselni senzor), dok se s prednje strane nalazi 8-megapikselna kamera.

Zaslon je 6,21-inčni s HD+ rezolucijom, a tu je i Snapdragon 439 čip, 3 odnosno 4 GB RAM-a, 32 odnosno 64 GB interne memorije, senzor otisaka prstiju sa stražnje strane te 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Operativni sustav je Android 9.0 Pie u kombinaciji s MIUI sučeljem.