Vivo NEX 2 s dva zaslona i trostrukom stražnjom kamerom

Na platformi Weibo pojavile su se fotografije koje navodno prikazuju novi Vivo NEX 2 pametni telefon koji između ostalog donosi dva zaslona i trostruku stražnju kameru s prepoznavanjem 3D objekata

Matija Pavlić subota, 1. prosinca 2018. u 13:00

Nakon vijesti da pametni telefon Vivo NEX stiže na europsko tržište, stižu i prve informacije o njegovom navodnom nasljedniku.

Riječ je o fotografijama koje su se pojavile na microblogging platformi Weibo, a na kojima bi trebao biti prikazan Vivo NEX 2. Na temelju tih fotografija Ben Geskin je potom napravio rendere i objavio ih na svom Twitter profilu (naslovna fotografija u ovom članku).

Vivo NEX 2 neće imati selfie kameru, umjesto nje tu će ulogu preuzeti integrirana trostruka stražnja kamera u kombinaciji s integriranim sekundarnim zaslonom koji zauzima veći dio stražnje strane uređaja.

Stražnja trostruka kamera bi trebala sadržavati i sustav prepoznavanja 3D objekata pod imenom  Time-of-Flight koji je predstavio sam Vivo. Tehnologija se bazira na vremenu potrebnom da se infracrvene zrake koje emitira telefon obiju od objekta i "vrate" do mobilnog uređaja kao izvora.

Vrijedi istaknuti i osvijetljeni LED RGB prsten sa stražnje strane uređaja koji između ostalog može poslužiti za prikazivanje notifikacija. Tu je i senzor otisaka prstiju smješten ispod zaslona.

Ostale značajke ovog pametnog telefona zasad nisu poznate, no sasvim sigurno se radi o uređaju iz high-end klase uređaja.