Xiaomi idućeg tjedna predstavlja Redmi 6 Pro i Mi Pad 4 uređaje

Iako su glasine govorile kako će novi Redmi 6 Pro i Mi pad 4 uređaji stići tijekom srpnja, Xiaomi je objavio plakate kojima je najavio nešto raniji termin predstavljanja – 25. lipnja 2018. godine

Stjepan Bilić petak, 22. lipnja 2018. u 12:00

Prema dosadašnjim glasinama Redmi 6 Pro i Mi Pad 4 uređaji trebali su biti predstavljeni tijekom idućeg mjeseca (srpnja 2018.). No kako to obično biva s glasinama, iste ni ovaj put nisu bile 100% točne. Naime, Xiaomi je objavio službene nogometne plakate kojim je najavio kako će spomenuti uređaji biti predstavljeni prvog dana idućeg tjedna, odnosno u ponedjeljak 25. lipnja 2018. godine.

Osim termina plakati otkrivaju i pokoju dodatnu informaciju o mobitelu Redmi 6 Pro te tabletu Mi Pad 4. Vezano uz mobitel, plakat otkriva kako će zaslon imati omjer stranica 19:9. Zatim u prvom redu stoje igrači koji na svojim dresovima umjesto brojeva imaju ispisana slova „A“ i „I“ što upućuje na postojanje podrške za AI, odnosno umjetnu inteligenciju.

U drugom redu, Xiaomijevi igrači na dresovima imaju brojke – „6“, „2“ i „5“. Budući da je datum predstavljanja već naveden pri samom vrhu plakata, brojke bi se mogle odnositi na SoC na kojem će se temeljiti Redmi 6 Pro – Snapdragon 625. U zadnjem redu na dresovima se nalazi jedna četvorka i tri nule koje zajedno čine broj 4000, što je najvjerojatnije referenca na kapacitet baterije koji će biti 4.000 mAh.

Kad je u pitanju tablet Mi Pad 4 Xiaomi nije bio previše rječit, odnosno slikovit. Na plakatu je vidljivo kako se tek jedan igrač sprema izići na nogometni teren te kako na svom dresu nosi broj 4.

Od specifikacija plakat otkriva tek kako će Mi Pad 4 imati 8-inčni zaslon FHD rezolucije. Srećom, dio specifikacija vezano uz SoC, kamere i bateriju koje će biti dio Mi pada 4 poznate su od ranije, a o čemu smo vas izvijestili ovdje.

Za sada Xiaomi nije objavio termin kada će biti predstavljen mobitel Mi Max 3 tako da ostaje mogućnost da se ranije spominjani srpanjski termin zapravo odnosio upravo na Mi Max 3.