Natjecanja

Idea Knockout 2018: Ovih 20 timova borit će se za put u Las Vegas i štand na CES-u 2019

Dragan Petric četvrtak, 20. rujna 2018. u 06:00

Natjecanje na kojem se osvaja put i izlagački štand na CES-u 2019 u Las Vegasu možete pratiti na licu mjesta, uz besplatan ulaz, 27. rujna 2018. od 10:00 u prostoru HUB385

Bliži nam se 27. rujan (četvrtak), dan kada ćemo doznati tko će biti hrvatski izlagači na CES-u 2019, najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju održati u Las Vegasu. Odabrat ćemo ih između 20 fantastičnih timova koji će nastupiti na Idea Knockoutu 2018, najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja na koje vas svih pozivamo uz besplatan ulaz.

Dođite, dakle, 27. rujna u HUB385 u Zagrebu, gdje ćemo s početkom u 10:00 svjedočiti jedinstvenom okršaju znanja, ideja i volje te uživati u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju u režiji Buga. Navijajte za svoje favorite i zajedno sa žirijem koji će ostati u tajnosti do početka samog natjecanja rešetajte pitanjima natjecatelje kako bismo zajedno odabrali najbolje za put u Las Vegas.

Da vas dodatno zaintrigiramo za ovogodišnje izdanje Idea Knockouta, objavljujemo popis svih 20 timova (slučajnim redoslijedom) koji će za svojom idejom pokušati nokautirati sve ostale konkurente. Idea Knockout 2018 održava se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Algebra, Samsung, Zagbrebačka banka, Nissan, HUB385 i Uber. Pivo za žiri osigurala je Varionica, a za natjecatelje i posjetitelje Pivovara Medvedgrad, dok kavu za sve prisutne osigurava DeLonghi.

Mundus

Mundus je pametna društvena igra 21. stoljeća koja zadržava elemente klasičnih društvenih igara. To je trivia društvena igra koja koristi nove tehnologije poput pametnog telefona, machine learninga te primitivniji oblik umjetne inteligencije. Mundus za razliku od ostalih triva igara svoja pitanja raspoređuje u pakete koje korisnik može birati ovisno o svojim osobnih interesima i zanimacijama.

Orqa FPV

Orga FPV.One su first-person-view (FPV) video-naočale za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama dronova. FPV je sljedeći veliki korak VR/AR evolucije kojeg Orqa tim naziva Remote Reality, a svoju će primjenu pronaći u telemedicini, autonomnim vozilima, državnoj sigurnosti, vojnim operacijama i slično…

Look@

Look@ je sustav kamere ugrađene u solarno napajani stup i mobilne aplikacije koji pruža ponajbolje iskustvo kreiranja selfija i njihovog konvertiranja u savršenu fotografiju snimljenu ispred turističkih atrakcija. Oslobađa korisnike nošenja selfie-stickova ili traženja prolaznika koji bi ih snimili, kao i rizika od krađe telefona, a omogućuje da nitko iz grupe ne izostane s fotografije.

Touchmoon

U svijet prepunom aplikacija ra instant messaging, Touchmoon isporučuje i emocije. Inovativni komunikacijski alat stavlja naglasak na privatnost i sigurnost, usput nudeći bezbrojne dodatne opcije, od mogućnosti igranja igara sa sugovornicima, do anonimnog otkrivanja novih sugovornika dostupnih u geolokacijskoj blizini. Chat za sljedeće stoljeće. 

Holofiction – Holofridge

Holofridge je hladnjak koji u vratima ima ugrađen transparentni LCD ekran koji omogućava oglašavanje na mjestu prodaje dok su proizvodi u pozadini jasno vidljivi. Vlastitim in-house razvojnim timom stvoreno je tehnološko rješenje te aplikacija koja omogućava korisnicima brzo i jednostavno upravljanje oglasnim prostorima. Za isti uređaj proizvode se i samo vrata, odnosno za postojeće hladnjake rješenje koje se uklapa.

Sunbee – Sunbee Scale

Sunbee vaga je digitalni IoT proizvod koji pčelarima omogućava jednostavno praćenje proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i uvjete unutar i van košnice. Sustav je baziran i na posebno razvijenom IoT backend sustavu OneCore koji omogućava i udaljenu konfiguraciju i programiranje vaga i drugih IoT uređaja spojenih na njega.

Sunward – Smart Locker

Univerzalni pametni ormarić koji je namijenjen za svaku ležaljku plaže. Taj ormarić omogućuje solarno punjenje prijenosnih uređaja korisnika i spremanje osobnih stvari na predviđeno mjesto. Uz ormarić dolazi i aplikacija s kojim će biti upravljan svaki ormarić.

Top Digital Agency

Platforma temeljena na strojnom učenju koja uz freemium model spaja digitalne agencije i kompanije iz cijelog svijeta. Top Digital Agency drastično reducira vrijeme i cijenu pronalaženja poslovnih partnera kako digitalnim agencijama, tako i kompanijama te globalizira tržište koje je sada uvelike lokalno orijentirano, nudeći i mogućnosti poput sustava dodjeljivanja bedževa, objave sadržaja, verifikacije rada agencija i analitike.

Vizion Sport Software Solutions – Vizion Football

Softversko rješenje koje podržava sve aktivnosti unutar jednog nogometnog kluba bez obzira na lokaciju aktivnosti (od ureda do nogometnog terena). Dodatno kroz vlastiti dopunski sadržaj, Vizion nudi trenerima posebne alate. Vizion je namijenjen nogometnim klubovima, trenerima i nacionalnim nogometnim savezima.

Winestem

Winestem razvija sustav za nadzor vinskih podruma koji bi pomogao vinarima koji su okrenuti tradiciji i turizmu da lakše nadziru sve bitne parametre u svojim podrumima poput: temperature, vlage, CO, CO2, tlaka, itd. Sustav pomoću senzora prikuplja podatke i odašilje ih u bazu podataka kojoj korisnici pristupaju preko naše platforme.

Beyond Seen Screen

Beyond Seen Screen je nova digitalna platforma koja gledateljima video sadržaja omogućuje pribavljanje dodatnih interaktivnih informacija i zabave vezane uz ono što gledaju, bez potrebe za ručnim pretraživanjem. Time omogućuje i marketinškim agencijama da motiviraju gledatelje na angažirano i personalizirano konzumiranje videa.

EazyOil

EazyOil je sustav automatske naplate na benzinskim postajama putem prepoznavanja registracijskih oznaka. Kamera snimi registraciju vozila, korisnik natoči gorivo, naplata se vrši automatski čim točenje završi i korisnik može slobodno ići. Nema čekanja u redu. Ovaj sustav će pojednostavniti i ubrzati naplatu na benzinskim postajama.

Energy Shift

Energy Shift je platforma koja omogućava ulagačima financiranje i korištenju solarne elektrane preko mikro zajmova. Uložen novac se koristi za izgradnju solarne elektrane na krovu kućanstva ili tvornice, te se proizvedena energija daje objektu za korištenje po nižoj cijeni, dok se višak prodaje u mrežu. Prihod od prodaje energije se koristi za vraćanje investicije ulagačima uz godišnju kamatu.

Equinox Vision

Projekt Equinox je platforma za izdavaštvo interaktivnih virtualnih sadržaja u dopunjenoj stvarnosti na način nalik onom na društvenim mrežama, uz digitalnu platformu implementiranu kroz blockchain tehnologiju. Nalik na Pokemon Go i World of Warcraft i Minecraft ubačen u AR svijet s crowdsourceanim elementima – sve zajedno podsjeća na The Matrix.

Foodin

Foodin je mobilna aplikacija koja skraćuje vrijeme planiranja svakodnevne prehrane, a povećava njenu kvalitetu kroz prilagođavanje korisnikovim potrebama (alergije, zdravstvena stanja, fizička aktivnost, ukusi itd.) Stvara community/marketplace blogera/ nutricionista/privatnih trenera koji su angažirani u stvaranju sadržaja (recepata i planova prehrane) koje korisnici mogu naručivati.

GewdGame

GewdGame je „tržnica“ e-Sports talenata koja omogućuje kompetitivnim gamerima da „boostaju“ svoje vještine, izgrade pobjednički tim i počnu zarađivati stvarni novac natječući se u elektroničkim igrama. Svojevrsni Fiverr za e-Sports. Sustav koristi stvarne podatke iz igara kombinirane s korisničkim ocjenama kako bi stvorio vjerodostojno rangiranje.

Global Reservations – Reservations.hr

Reservations.hr je web aplikacija za rezervaciju stolova u noćnim klubovima i restoranima. Rezervacija stola u 3 klika. Aplikacija je već izrađena te je u fazi testiranja. Stolove je moguće rezervirati putem sheme restorana, gdje sami odabirete stol ili da vam aplikacija sama odabire slobodan stol.

HelloShape

Aplikacija za fitness koja je dizajnirana tako da bude personalizirana i jednostavna za korištenje, uz animacije vježbi i korak-po-korak upute, te bez složenih obroka i egzotičnih sastojaka. Ideja je vježbanje i zdravu prehranu učiniti dostupnu svima i bez potrebe za članstvom u teretani ili plaćanja nutricionističkih savjetnika.

Luxheal

Luxheal je inovativna web platforma i aplikacija koja poboljšava poslovanje zdravstvenim hotelima i klinikama i brine se o zdravlju pacijenata pomoću personaliziranog Health Butlera i Luxheal tokena. Sustav sadrži e-karton na blockchainu koji vraća kontrolu i autonomiju nad vlastitim medicinskim podacima pacijentu i AI chatbot koji prati njegove personalizirane zdravstvene podatke.

RoboArenas

RoboArenas je platforma za natjecanje robota, tj. udaljeno upravljanih uređaja preko Interneta. Sastoji se od klijent aplikacije i upravljačkog programa za uređaje. Kroz aplikaciju, natjecatelji vide popis arena u cijelom svijetu, te ulaze u red čekanja za odabranu arenu. Nakon dolaska na red, klijent aplikacija otvara video vezu i kontrolu uređaja preko tipkovnice.

Pogledajte i video sa sažetkom prošlogodišnjeg Idea Knockouta u 90 sekundi...