Objavljen popis finalista za dodjelu nagrada „European Broadband Awards 2019.“

U prvoj kategoriji, u kojoj će se nagrada dodijeliti za najbolji inovativni model financiranja, poslovanja i ulaganja, nominiran je i hrvatski operator Pro-Ping d.o.o.

Bug.hr četvrtak, 31. listopada 2019. u 20:17

Stručni žiri odabrao je 15 finalista za ovogodišnju nagradu „European Broadband Awards 2019.“, po tri u ukupno pet kategorija: Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, Mjere za smanjenje troškova i zajedničko investiranje, Socio-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, Generiranje potražnje i korištenje dostupne povezivosti i Kvaliteta i pristupačnost usluga.

Žiri, kojeg čini pet međunarodnih stručnjaka za širokopojasne mreže, procijenio je i ocjenjivao prijavljene projektne prijave i izabrao finaliste, čije su inicijative značajno pridonijele razvoju, kako širokopojasne infrastrukture i inovativnih tehničkih rješenja, tako i usluga građanima.

U prvoj kategoriji, u kojoj će se nagrada dodijeliti za najbolji inovativni model financiranja, poslovanja i ulaganja, nominiran je i hrvatski operator Pro-Ping d.o.o. Osim Hrvatske, samo još 8 zemalja ima svoje projekte među nominiranima, a to su Njemačka, Slovenija, Mađarska, Litva, Španjolska, Velika Britanija, Austrija i Grčka.

S obzirom kako će svi projekti biti predstavljeni na web stranicama Jedinstvenog digitalnog tržišta (Digital Single Market), u biltenima i na konferencijama, a bit će objavljeni i u bazi podataka o dobroj praksi širokopojasne Europe, sudjelovanje u ovom natječaju predstavlja veliki uspjeh za sve nominirane.

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada, koja će se održati 2. prosinca u Briselu.

Više o nominiranima i njihovim projektima može se pronaći na poveznici.