U inkubatoru u Novskoj održano natjecanje u izradi videoigara

Inkubator PISMO u Novskoj bio je domaćin Future Jam natjecanja u izradi videoigara, na kojem je sudjelovalo oko 20 sudionika

Bug.hr ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u 15:38

Prošloga tjedna u Inkubatoru PISMO powered by A1 u Novskoj, održano je Future Jam natjecanje u izradi videoigara, koje je za temu imalo prikazati prošlost, sadašnjost i budućnost rada.

Na natjecanju se takmičilo oko 20 sudionika, a mentori su bili Georg Hobmeier, suosnivač bečkog studija Causa Creations, Aleksandar Gavrilović iz studija Gamechuck i udruge CGDA te Dominik Cvetkovski iz studija ANIQ i udruge HU-IZ-VI. Iza cijelog natjecanja stoji Austrijski kulturni forum.

Najbolje tri projekta po odabiru mentora dobila su nagrade u iznosu od 500 eura. Pobjednički radovi uključuju simulaciju radničkih uvjeta u Manchesteru u 19. stoljeću i u Zagrebu 20-ih godina prošlog stoljeća, aplikaciju Sinder koja je osmišljena kao „Tinder za sindikalno organiziranje“ te satiričnu VR simulaciju budućnosti rada i korištenja umjetne inteligencije.

Pobjednici su dobili vremena doraditi svoje projekte, kako bi ih mogli predstaviti na interaktivnoj izložbi sredinom 2023. godine u Zagrebu.