Garminove Foretrex 801 i 901 navigacije za zapešće imaju bateriju koja će trajati i do 1.000 sati

Foretrex 801 i 901 koriste dvije zamjenjive AAA baterije, koje u ekspedicijskom načinu rada nude autonomiju i do 1.000 sati

Matej Markovinović četvrtak, 20. travnja 2023. u 05:45
Garmin Foretrex 801 i 901. 📷 Foto: Garmin
Garmin Foretrex 801 i 901. Foto: Garmin

Garmin je predstavio Foretrex 801 i 901 navigacijske uređaje za zapešće, koji se mogu pohvaliti multi-band tehnologijom prijema signala za poboljšano pozicioniranje, 2,2-inčnim monokromatskim zaslonom, posebnim taktičkim i balističkim funkcijama te dugotrajnom baterijom.

Naime, Foretrex 801 i 901 dolaze sa Stealth Mode funkcijom, koja bilježi prijeđenu udaljenost bez zabilježavanja podataka o lokaciji. Drugim riječima, korisnici uz ovu funkciju mogu koristiti Garminove nove navigacijske uređaje za zapešće, bez brige da bi netko drugi mogao otkriti njihovu lokaciju. Nadalje, tu je i Kill Switch tipka, koja jednim klikom vraća uređaj na tvorničke postavke, odbacujući sve pohranjene podatke.

Zahvaljujući Applied Ballistics Elite integraciji, iz Garmina kažu da nova Foretrex serija može biti korisna natjecateljskim strijelcima u Precision Rifle Seriesu (PRS) i Extreme Long Rangeu (ELR). Korisnici tako uz pomoć aplikacije AB Synapse, mogu upravljati balističkim profilima na svom Foretrex 901 uređaju te dobiti uvid u putanje puške na velikoj udaljenosti.

Foretrex 801 i 901 podržavaju vanjske ANT+ senzore i kompatibilni su s Garminu uređajima, poput inReacha, pomoću kojeg se može aktivirati SOS prema Garmin Response centru koji je dostupan 24 sata na dan. Što se tiče navigacije, oba modela imaju već spomenutu multi-band tehnologiju prijema signala, a imaju i višestruki GNSS.

Kada se upare s mobitelima, oba modela mogu iskoristiti funkcije Garmin Explore aplikacije za planinarenje, navigaciju i slično, čak i kada su izvan mreže. Moguće je, također, na uređaje primati obavijesti, poruke i upozorenja.

Kad je riječ o bateriji, Foretrex 801 i 901 koriste dvije zamjenjive AAA baterije, koje nisu uključene u paketu. Iz Garmina tvrde da baterija u jedno-sekundnom praćenju traje do 100 sati, dok u ekspedicijskom načinu rada traje i do 1.000 sati. Uređaji su izrađeni prema vojnom standardu MIL-STD-810 i imaju IPX7 certifikat vodootpornosti.

Foretrex 801 je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,99 eura, a Foretrex 901 po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649,99 eura. Više informacija dostupno je na službenoj stranici Garmina.