Facebook će besplatno educirati milijun Europljana

Facebook otvara tri obrazovna centra u Europi gdje će podučavati građane i poduzetnike danas neophodnim digitalnim vještinama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 22. siječnja 2018. u 14:30

Facebook je danas objavio kako će svoj program podučavanja poduzetnika i građana digitalnim vještinama modernog doba s SAD-a proširiti i na Europu. U te će svrhe otvoriti tri centra, u Španjolskoj, Poljskoj i Italiji te u njima na naredne dvije godine pokušati obrazovati čak milijun Europljana.

Povrh toga, Facebook će uložiti i 10 milijuna eura u svoj odjel za istraživanje umjetne inteligencije u Francuskoj.

Program nazvan Community Boost EU ima za cilj pomoći malim poduzetnicima i startupima u obuci ljudi i rastu poslovanja. Ljude će se u spomenutim centrima obučavati u vještinama vezanim za digitalne kompetencije, medijsku pismenost, te sigurnost na Internetu. U svemu će Facebooku pomoći i lokalne organizacije koje će održavati edukacije za polaznike diljem Europe.

Dodatni modul edukacije bit će usmjeren isključivo na žene poduzetnice

Manji dio tečajeva održavat će se na lokacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Španjolskoj, dok će njih veći dio biti odrađen putem Interneta. Svaki polaznik imat će mogućnost personalizacije tečajeva koje će prolaziti. Nakon završavanja ovih tečajeva smatra se da bi običnim polaznicima trebalo biti lakše pronaći posao, a poduzetnicima proširiti svoju digitalnu prisutnost i pronaći kupce diljem svijeta.