Otvoren novi donacijski natječaj Generacija NOW

Hrvatski Telekom ulaže dodatnih 700 tisuća kuna u edukaciju za poslove budućnosti te otvara novi donacijski natječaj u suradnji s dugogodišnjim partnerom IRIM-om

Bug.hr utorak, 22. rujna 2020. u 22:23

Hrvatski Telekom nastavlja s ulaganjem u buduće STEM stručnjake. U skladu s tim danas su otvorene prijave za novi donacijski natječaj Generacija NOW. Kroz ovogodišnji donacijski natječaj, Hrvatski Telekom ulaže 700 tisuća kuna u razvoj STEM područja u Hrvatskoj te nastavlja uspješnu suradnju s dugogodišnjim partnerom, Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Podrška stručnjaka i oprema

Natječaj traje od 22. rujna do 5. listopada i na njega se, putem online obrasca, mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem. Odabranim institucijama, za čitavo vrijeme trajanja programa, na raspolaganju će biti podrška stručnjaka iz IRIM-a, dok će Hrvatski Telekom svima donirati najmoderniju opremu za izradu kreativnih Internet of Things projekata, besplatan pristup Internetu s besplatnim podatkovnim prometom te financijsku donaciju.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata.

Kako se čitav edukacijski program nalazi online, bit će dostupan i svim ostalim ustanovama, ali i pojedincima, zainteresiranima za usavršavanje STEM znanja i vještina. Za najbolje su timove i ove godine osigurane vrijedne nagrade.

Povodom otvorenja petog donacijskog natječaja Generacija NOW, Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja IRIM-a, pojašnjava: "I ove godine Institut za razvoj i inovativnost mladih nastavlja uspješnu dugogodišnju suradnju s Hrvatskim Telekomom kroz uključivanje 50 novih institucija. Učenici zajedno s mentorima stvaraju vlastite projekte i pritom razvijaju kompetencije u području STEM-a te druge digitalne vještine potrebne za rad i život u današnjem digitalnom svijetu.“

"Iznimno sam ponosan što je Hrvatski Telekom u posljednje četiri godine uložio više od četiri milijuna kuna u STEM edukaciju, ali prvenstveno što potičemo razvoj STEM kompetencija u Hrvatskoj od najranije dobi te djeci i mladima pomažemo u izgradnji bolje budućnosti za njih osobno, ali i za čitavo društvo. Zahvaljujući tome, u našem programu sudjeluje više 300 obrazovnih institucija, a više od 2200 kreativnih, predanih i znanja željnih mladih umova korak je bliže ostvarenju svojih snova i ostvarenju svojega punog potencijala",  izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.