Proglašeni pobjednici kreativnog natječaja "Digitalna igra(čka)"

U sklopu projekta Generacija NOW Hrvatskog Telekoma odabrana su tri najbolja projekta na temu igara i igračaka, od ukupno 68 pristiglih

Bug.hr petak, 16. travnja 2021. u 12:39

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) proglasili su pobjednike kreativnog natječaja "Digitalna igra(čka)" u sklopu donacijskog natječaja Generacija NOW. Od ukupno 68 pristiglih Internet of Things projekata na temu igara i igračaka, odabrana su tri najbolja projekta.

Prema odluci stručnog žirija, u kategoriji prvog do četvrtog razreda osnovne škole najbolji projekt pod nazivom 'Uživaj u svijetu, čuvaj svoju planetu' osmislili su učenici OŠ fra Ante Gnječa iz Staševice, dok je u kategoriji petog do osmog razreda najboljim proglašen projekt 'Digitalna igra(čka) Pčelica' Udruge Vjetar u leđa iz Zagreba. Najbolji rad u kategoriji srednjih škola je 'Arduino MKR1000 klavir' kojeg je izradio Krapinski informatički klub KRIK.

Kreativni natječaj "Digitalna igra(čka)" trajao je od 18. siječnja do 23. ožujka 2021. godine, a na njega su se mogle prijaviti ustanove koje sudjeluju u donacijskom projektu Generacija NOW u školskoj godini 2020./2021. Prilikom izrade projekta učenici su koristili Neuron ili Arduino Internet of Things komplete koji su im dodijeljeni u sklopu projekta.

Donacijski projekt Generacija NOW provodi se petu godinu zaredom, s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Najbolje projekte kreativnog natječaja odabrao je stručni žiri u sastavu:

  • Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik Povjerenstva
  • Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja u Institutu za razvoj i inovativnost mladih
  • Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u Hrvatskom Telekomu
  • Ana Džepina, viša stručna savjetnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja
  • Gordan Gledec, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva
  • Vuk Vuković, izvršni direktor u Oraclum Intelligence Systems
  • Lidija Kralj, predstavnica udruge Suradnici u učenju