Prof. dr. sc. Vedran Bilas ostaje dekan FER-a sljedeće tri godine

Vijeće FER-a je Vedran Bilasa izabralo temeljem predloženog Programa rada koji predstavlja kontinuitet u ostvarenju misije FER-a i određuje smjernice za budući institucionalni razvoj Fakulteta

Bug.hr petak, 15. ožujka 2024. u 14:16

Fakultetsko vijeće Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva 13. ožujka 2024. godine na redovnoj je sjednici tajnim glasanjem pružilo povjerenje dosadašnjem dekanu prof. dr. sc. Vedranu Bilasu za obnašanje dužnosti u sljedećem mandatnom razdoblju od tri akademske godine (2024./2025., 2025./2026. i 2026./2027.).

Vijeće je kandidata izabralo temeljem predloženog Programa rada koji predstavlja kontinuitet u ostvarenju misije FER-a i određuje smjernice za budući institucionalni razvoj Fakulteta. Program obuhvaća strateške ciljeve i nove aktivnosti koje se zasnivaju na dosadašnjim iskustvima provedbe programa, na podacima i analizama Godišnjeg izvješća dekana za akademsku godinu 2023./2024. te na prijedlogu Strategije razvoja FER-a za razdoblje 2024. – 2028. godine.

Nakon reizbora dekan Vedran Bilas zahvalio je Vijeću na povjerenju te poručio:
"FER je u ciklusu velikih ulaganja u obnovu infrastrukture kampusa u Unskoj koja će snažno obilježiti sljedeće tri godine. Usto, očekujemo i prvi ciklus financiranja po modelu programskih ugovora za koji smo uvjereni da će dati značajan zamah razvoju Fakulteta. Nastavit ćemo podizati međunarodnu vidljivost istraživanja i obrazovanja na FER-u, kvalitetu nastave i studentskog iskustva. FER se transformira iz ugledne hrvatske u prepoznatljivu europsku instituciju koja stvara vrhunske stručnjake i odgovorne lidere."