Budući planovi za Apple Watch – mogući senzori za mjerenje glukoze u krvi i tjelesne temperature

Od početka prodaje 2015. godine, Apple Watch je postao ključni dio tvrtkinog portfelja, pa tako zajedno s iPhoneom i iPadom, donosi Appleu zavidnu zaradu

Matej Markovinović utorak, 15. lipnja 2021. u 11:14

O novom se Apple Watchu „šuška“ već neko vrijeme, a prema izvješću Bloomberga, ovogodišnji bi model tvrtkinog pametnog sata mogao imati poboljšani zaslon, bolji procesor i ažuriranu ultraširokopojasnu mrežu. No, značajnija će se poboljšanja, poput senzora za mjerenja glukoze u krvi i tjelesne temperature, pojaviti tek na nešto kasnijim modelima.

Navodi se da će novi model gotovo pa sigurno nositi naziv „Series 7“, a dolazit će s tanjim okvirima zaslona, a nova će tehnika laminiranja smanjiti udaljenost između zaslona i prednjeg poklopca. Apple navodno planira i nasljednika za prošlogodišnji pristupačniji Apple Watch SE, kao i novi model usmjeren na ekstremne sportove o kojem smo pisali prije par mjeseci.

Porast interesa za ubacivanje senzora za mjerenje tjelesne temperature, zabilježen je još prošle godine zbog pandemije koronavirusa. Iako se vjerovalo da će on stići još na Apple Watch Seriesu 6, sad se navodi da bi on mogao ugledati „svjetlo dana“ tek sljedeće godine.

No, na vrhu je liste svakako senzor za mjerenje glukoze u krvi, koji će uveliko pomoći dijabetičarima jer se za očitanje razine šećera u krvi više neće morati „bockati“ u prst. Bloombergovi izvori navode da će se ova značajka pojaviti tek za nekoliko godina.